Världens kortaste handläggningstid?

GjensidigeSå var cykeln stulen. Låst med godkänt lås utanför Nationaltheateret station, mitt i stan, rätt framför SATS som har löpband och cyklar vända ut mot cykelstället.

Jag ställde den där efter jobbet, tog tåget till en middag (mycket trevlig för övrigt) och när jag kom tillbaka vid 23:30 var den borta. Det var för övrigt alla cyklar i det där cykelstället och det händer inte så ofta eftersom det är väl en tio-femton meter långt, så jag antar att någon kört förbi med en bil och bara lassat upp alla cyklar och dragit. Och jag antar att det skedde efter kl 20, eftersom SATS har stängt då…

Nath.thAnyway, polisanmälan en förmiddag, tog tag i försäkringen efter lunch. La in all information som jag hade lättillgänglig eftersom cykeln var helt nyinköpt för ett knappt år sen och skickade in. Det stod att jag eventuellt skulle få komplettera med fler uppgifter om det var nödvändigt. Visst, dom vill säkert ha en kopia på kvittot, det är väl inte mer än rätt.

Två timmar senare får jag besked från Gjensidige att min sak är behandlad och att full ersättning utbetalas (minus självrisk såklart).

TVÅ TIMMAR??!! Ja jag vet att det är en standardsak med cykelstöld, men att det skulle gå så otroligt fort? Och inget kvitto ville dom ha heller. Antar att det kostar mer att få folk att skicka in kvitton och att de flesta ändå inte bluffar (kalkylerad risk från Gjensidige), men som kund som just blivit av med cykeln blir jag oerhört tacksam när dom är så snabba och inte blir überbyråkrater.

Så nu kommer jag alltid säga snälla saker om Gjensidige. Bra priser har vi också eftersom vi är med i Tekna (facket), så jag är en mycket nöjd kund!

Kanon Gjensidige!!!

 

En reaktion till “Världens kortaste handläggningstid?

  1. Bra att det gick så snabbt och smidigt. När jag för några år sedan skulle få utbetalt 1200 kr på en reseförsäkring (tror det var Europeiska) så behövde man inte heller skicka in kvitton (eftersom det var under en viss summa), däremot skulle man behålla alla kvitton i 6 månader ifall de frågade efter dem, smidigt och mindre byråkratiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.