Tillåter mig lite skepsis

Strax före ebolasmittans spridning i västra Afrika började rapporteras i medierna råkade jag börja läsa Pestens Tid igen. Det var väl 20 år sen sist, men jag fick lust att läsa den en gång till.
Har precis kommit igenom den introducerande delen där författaren berättar hur det genom en serie osannolika händelser kommit ut ett virus från laboratorierna i Atlanta (de två ebolasmittade amerikanerna fördes till Atlanta), ett virus avsett kanske för kemisk krigsföring, det framgår inte helt. Anyway,  en person smiter ut från anläggningen och smittar alla han kommer i kontakt med. Det är ett mycket smittsamt virus, som ebola ungefär, och det sprids en ”super-flu” över landet. En heeeelt vanlig men lite mer allvarlig influensa, och myndigheterna säger att det är vaccin på väg. Som i ebolafallet i verkligheten nu alltså. I boken säger myndigheterna att man har testat vaccin och att det funkar men det dröjer liiiiite till innan det når ut till allmänheten. Som i det verkliga ebolafallet nu alltså.

Så tillåt mig en viss skepsis till att de lyckas hålla ebolan inom Atlantas fyra (?) väggar. Men vad gör det när det är ett virus på väg?

2 reaktioner till “Tillåter mig lite skepsis

    1. Ja läs den första fjärdedelen en gång till nu och tänk Ebola, vaccin, personer i karantän, andra som dyker upp utanför karantänen osv osv. Creepy på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.