Lök på laxen

Ja för att lägga lite extra piff på den redan mycket piffiga vardagen kom Adam hem en dag och sa att han hade löss. Jaha. Fram med kammen och börja reda ut lockarna, och mycket riktigt hade han det. Tre stycken närmare bestämt. Jag blev lite chockad över hur stora dom var, rätt läskigt faktiskt, men skönt att det inte var så många.

Finkamning av familjen gav att Hannes hade en och jag en, O klarade sig tydligen den lykkisen. Intvålning med schampo som verkade i tio minuter och sen sköljdes ur (Tenutex är ett minne blott, mamma) och så kamning igen.

Det här var en vecka sen och vi har inte sett något sen dess. Kamning varje dag för att se om det fanns några gnetter kvar (schampot skulle ta de också men man vet aldrig) men inget. Förrän idag när Hannes hade en liiiiiten liten en. Så liten så hen inte hunnit lägga ägg än, får vi hoppas. Så ikväll är det fest med lusschampo igen, tjo!

4 reaktioner till “Lök på laxen

  1. Visst minns jag Tenutex, men minns du att jag tvättade ditt hår med Ajax i väntan på att apoteket skulle öppna påföljande morgon. Det är nog därför du har ett så fint hår nu. Och – Ajax hjälper inte mot löss, det hjälper bara gnetterna att kläckas snabbare genom värmen som alstras for så klart packade jag ju in det ajaxbehandlade håret/huvudet i plast. Du blev knallröd i ansiktet och jag än mer desperat. Skönt att det går lugnare till i Skillebeck.

    1. Jag minns inget om Ajax, men det sved som tok och kliade ännu värre och det har jag hela tiden i mitt minne relaterat till Tenutex, men jag förstår nu att jag bör ändra det minnet till Ajax? Visst är det bra med moderna tider där apoteken har dygnetruntöppet?

  2. Vi tvättade med grönsåpa i förebyggande syfte, vet inte om det var en verksam huskur men vi klarade oss åtminstone undan.
    Minns Madicken och sabadillättickan.

    1. Ja sabadillättika var nog ingen höjdare. Dom ska ha cred dom som utvecklar produkter för det här, för schampot är otroligt effektivt och skonsamt mot hårbottnen. Men det luktar inte så gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.