Dagens drink

Dagens test hette Handgranaten. Enkelt nog; 1 granatäpple, 1 morot och 100 g vindruvor smack nere i juicemaskinen och skulle ge 2 dl. I fruktaffären på Storgata handlade vi granatäpple häromdagen och A hjälpte mig rensa det, så det var färdigt, bara att köra. Men jag tyckte det var lite obalans mellan ingredienserna (det var ett STORT äpple) så dubbelt av det andra.

Jag är generellt skeptisk till att göra juice av morötter – jag menar hur saftig är en morot egentligen, så för att testa körde jag morötterna först. Två morötter ger ca 0,1 millidutt juice. På ett ungefär. Waste of time alltså, iallafall om man vill ha volym. Undrar förresten hur många morötter som går åt för att göra en liter. Ett mindre trädgårdsland förmodligen, snacka om slöseri med grönsaker.

Jaja, juicen. Det blev 2,5 dl av dubbla satsen och illrosaröd av granatäpplet som för övrigt tog över smaken totalt. Det vill säga det blev en juice som var mer som en smaksättning till en drink; en halv deciliter av den, sockerdricka (om det finns fortfarande, namnet är ju inte särskilt PK) och vodka. Smask!!! Det låter himla gott faktiskt, synd (eller tur) att jag inte kom på det när jag satt och drack det här till lunch.

Så ett stort NEJ till Handgranaten som ett glas juice. Alltför mycket råvaror till för lite juice, en juice som inte är så god att dricka ens.

En reaktion till “Dagens drink

  1. Well, om denne drinken ikke har eksplosiv effekt på tørsten har den i hvert fall et fantastisk godt navn. Takk for facinerende innlegg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.