Min kropp är mitt tempel. Och ungefär lika rörligt.

Kampen med pilates går vidare. Pilates är rörlighet – dvs att kunna dra ut kroppen i alla möjliga konstiga och normala vinklar och ha kontroll på det. För att ha kontroll behöver man muskler, och för att kunna böja behöver man…vara böjlig.

Jag är inget av det; stel som en pinne i de flesta delar av kroppen gör att jag inte klarar de mest fundamentala övningar, och den totala avsaknaden av central muskulatur (mage, rygg, sidor) gör att jag inte heller kan kompensera. Fattar faktiskt inte ens hur jag lyckas hålla min kropp upprätt om dagen. På passet idag fick jag lärarens uppmärksamhet när hon skulle hjälpa mig och visa hur man kom upp ordentligt med skulderbladen, men då det blev ett – Jaha du är så stel så du kan inte? Varpå jag givetvis svarade att Nä det är därför jag är här, till allas förtjusning. Jag bjuder på det, det var i en lättsam och positiv ton, och vad ska jag göra – jag ÄR så stel, lika bra att ta det för vad det är.

Men styrketräning tror jag måste bli ett komplement alltså. Kommer inte undan den…Den här sjukskrivningen kanske kan bli det bästa som hänt på länge för min fysik, vem vet?!

En reaktion till “Min kropp är mitt tempel. Och ungefär lika rörligt.

  1. Styrkemässigt tycker jag att jag har fått bättre resultat av pilatesträningen än den vanliga styrketräningen, beror kanske på att det är svårare att fuska på ett pilatespass med 4-5 personer än när jag lyfter vikter på egen hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.