Hälsotecken

Den bästa tiden när man är sjuk är när man inte är sjuk egentligen och bara har betalt ledigt och kan glassa runt och göra allt det där roliga man inte hinner med när man jobbar. Tyvärr är det ju så att om man är så frisk är man ju inte sjuk utan bara en simpel försäkringsbedragare.

Min situation just nu är i limboland. Inte så sjuk att det är behov för att ligga i sängen, ta medicin eller besöka läkare för behandling, så på så sett är jag frisk. Men med noll kraft eller motivation,  så trots att jag tekniskt sett har all tid i världen att vältra mig i mina symaskiner, kokböcker och annat som jag älskar, har jag ingen lust. Noll. Zip. Nada. Jag är inte intresserad. Det känns oöverstigligt att ta fram tyger och mönster och börja ett syprojekt, oavsett hur litet.

Men igår kom ett litet hälsotecken. Jag sydde två namnlappar till kidsen – skattkarta på framsidan och reflextyg på baksidan. Och det var himla kul! Två timmar per styck tog det och det var inte ens jobbigt.

image

Och som om inte det var nog avslutade jag mitt första band jag gjort på väldigt länge. Efter att jag byggde min hemmagjorda Maru Dai av lite kartong, en hink och några blompinnar gick farten upp betydligt i flätandet, så numera finns det ca 50 cm lila och vitt handflätat bomulssnöre att tillgå för den som har behov.

image

Lite snöre, en namnlapp javisst….men för mig numera oerhörda framstegstecken, så TJO för det!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.