Ginprovning är visst den nya trenden, och självklart är man med….

Ägaren på Chair i Oslo är helt övertygad om att det råder en gintrend i världen, och det underströk han ett oräkneligt antal gånger. Vi som var där förstod att vi var lyckligt utvalda för att vara med i fronten av den här trenden – speciellt vi småbarnsföräldrar som numera aldrig är i frontlinjen för något annat än de senaste LEGO-lanseringarna (jepp, det har kommit en helt ny LEGO Chima-linje nu ifall du har missat det).

2015-03-19 18.53.21Men den här kvällen var småbarnen någon annanstans och vi blev upplärda och delaktiga i den senaste trenden.

Gin.

Och som alltid vid provningar får man veta att det man tycker är bra inte alls är bra, utan heeeelt fel. Så även här. Glöm Bombay Saphire, det är inte riktig gin, utan är för sin likhet med Vodka mer ägnad åt svala lätta sommardrinkar. Jaha.

Det kommer inte få mig att sluta köpa Bombay, men det en sån här provning gör är ju framför allt att man får lite större bredd och får prova lite olika sorter -> större perspektiv och nyfikenhet.

2015-03-19 20.21.546 olika sorter fick vi prova. Highlighten för min del kom efter provningen, dvs i baren. Jag säger bara: Saffransgin.

Den här lilla skönheten var det absolut godaste jag smakat på riktigt länge. Givetvis finns den inte att köpa varken i Sverige eller Norge, nä jag måste visst till Frankrike för att få tag på den.

Men hoppsan, jag ska ju visst till Frankrike i maj, då får jag väl passa på då!

En annan höjdare var att vi också lärde oss lite om tonic. Framför allt att tonic inte nödvändigtvis är lika med Schweppes variant. Enligt vår guide var (givetvis) Schweppes av ondo och ska bara fördrivas, och istället ska man ha andra tonicsorter. Det kan man ju ha olika uppfattning om det också, men den här saffransdrinken jag fick var egentligen gin och tonic fast med saffransgin och en mer neutral tonic som inte har den där lite stickande smaken som Schweppes har.

Allt har sin plats, och jag tror min plats ibland bör vara ungefär här (resterna av en saffran och tonic till vänster, gurkgin och tonic till höger):

2015-03-19 20.13.20

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.