Runkeeper 10k sub 65

Det låter kanske lite kryptiskt men kan enkelt avkodas så här: Appen Runkeeper har träningsprogram för oss som behöver, bla 10 km under 65 minuter. De ligger färdiga i appen gratis och är bara att börja använda. Eftersom träning och motion för mig inte är något som bara händer, utan snarare något som bara inte händer, har jag bestämt att jag ska gå igenom det här programmet.

Jag har bestämt mig för det förut utan att det nödvändigtvis fått mig att fullfölja det, men varför inte försöka en gång till? Och nej jag har inte sagt att DEN HÄR GÅNGEN ska det bli av, för det törs jag inte. Istället har jag mantrat till nyktra alkoholister i huvudet; Idag ska jag vara nykter. Fast hellre ”Idag ska jag hålla mitt program”

image

image

Det började 19 maj, så jag är nu inne på den sjätte veckan och har genomfört 20 pass av 61 (plats för applåd). Så här ser programmet ut inne i Runkeeper; en till synes oändlig lista av pass som går varje tisdag, torsdag, lördag och söndag från 19 maj till 1 september. Idag är det vilodag men igår sprang jag en mil för första gången sen Sentrumsløpet 2012.

När man sen väljer en aktivitet, tex den jag ska göra imorgon, får man mer detaljerade instruktioner för att genomföra passet så som det var tänkt och bygga upp sig på ett sätt som är förnuftigt utifrån den målsättning man har (10k sub 65, remember?). Jag ska alltså springa så långsamt att jag kan prata samtidigt, och DET mina vänner är långsamt det. Så långsamt att det faktiskt inte går, så det blir lite fortare varje gång men jag har bara inte tålamod att springa så sakta som jag borde…
Efter knappt fem kilometer är det så intervaller på 20 sekunder då man ska springa på 95% puls (av maxpuls), sen klart. Totalt blir det ca 6 km.

Turen igår gick väldigt bra (känner av det lite i knäna idag), men kan det bli annat när man springer ute på landet (riktiga landet, inte Bygdøy)?

Drömmen om den svenska sommaren? Blå himmel, gröna åkrar i skogsbrynet, röda stugor... Vackert och rör vid något längst inne i själen. Jo det gör faktiskt det.
Drömmen om den svenska sommaren? Blå himmel, gröna åkrar i skogsbrynet, röda stugor…
Vackert är det och rör vid något längst inne i själen hos mig. Jo det gör faktiskt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.