IPMA C – godkänd!

Så här ser det ut, mitt diplom

image

Och det vill jag bara tala om att jag är mäkta stolt över. Jag har äntligen fått certifiera min kunskap som projektledare, dvs blivit granskad och nagelfaren i Metodkunskap (dvs vad kan jag egentligen om teorin i projektledning) och Ledarskap.

Metodkunskapen har gåtts igenom på 34 olika områden där jag blivit rangerad på en skala från 1-10, och Ledarskap på 10 områden. Jag har utvärderat mig själv och en kollega har utvärderat mig från sitt håll, och så har det varit intervju med praktiska case-diskussioner och genomgång av metod, praktiskt arbete och ledarskap. Ganska krävande att bli granskad på det viset – inte minst av sig själv, och därför fantastiskt kul att jag passerade på den nivån jag önskade.

Och vad är det för nivå då? Jo så här står det i sammandraget av certifiseringens omfång som följer med diplomet:
IPMA nivå C: Sertifierad projektledare, ska kunna leda mindre komplexa projekt och/eller assistera projektledare i komplexa projekt.

Och den som tvivlar på äktheten kan gå in på http://www.ipma.ch och slå in mitt certifikatsnummer och så kommer mitt namn upp. Tjo!

Om några år hoppas jag att jag får anledning att genomföra IPMA B som senior projektledare som ska kunna leda komplexa projekt, men tills dess ska jag gona mig med det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.