Det är vinter

Ja det är det, mitt i januari för att vara noga. Temperaturen är stadigt under noll grader sedan en tid tillbaka, och jag har fått precis vad jag bad om. Jag som så många andra tycker nämligen att det här med is och slask är ett härk och att om det ska vara vinter så får det gärna bli det och så håller det sig under noll; inget smältande och frysande om vartannat.

Och Pohlman hör böner tydligen, så nu är det snö överallt och inatt kom det ytterligare några centimeter av vitt fluff. Temperaturen har varit i lägsta laget den senaste veckan (-14 vid fjorden är ingen höjdare) men nu i helgen är det varmare och ett fantastiskt soligt väder.

Såhär fint är det på vår gård och i vårt närområde just nu.

image

Det bara går inte att inte gilla det. Barnen är som kalvar på grönbete, det knarrar sådär härligt under skorna och man halkar inte. Imorgon ska jag ut på längdskidor, får se vad jag tycker då, men det brukar vara härligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.