Första gången inne på Klatreverket

KlättringIdag var dagen då jag skulle göra mitt första besök på Klatreverket i syfte att klättra där inne (tidigare har jag bara varit i receptionen för att åka ut på klätterkurs). Det var också meningen att jag skulle köpa min första egna klätterutrustning och träffa Jernbaneverkets Klatreklubb. Jodå för där är man med serru.

Köpa utrustning gick utmärkt, tog med det FETA kreditkortet och det var väl tur det. Det blev basisutrustning 1A; skor, sele, låskarbin, taubrems (heter tydligen ”säkringsdon” på svenska, mycket konstigt ord när det norska heter ”repbroms” vilket ju är precis vad det är) och krita. Visserligen har jag en ursnygg kritpåse från back-in-the-days, som är i alla snygga grälla färger man kan tänka sig, men nu har jag en till då eftersom den ingår i packen.

Det var shoppingen det, så till själva klättringen. Jag har aldrig klättrat inomhus förut, så en vägg full av tejpbitar och grepp gav inte så mycket för mig. Jag förstod så mycket att olika färger på tejpen var olika leder, och efter att ha frågat en kille vid en boulder-vägg (vilket var det som var aktuellt för mig eftersom jag var själv) fick jag lite bättre koll. V-formade tejpbitar markerar start-och slutpositioner, så nu vet vi det, grönt är lättast, sen blått och så gult, mer behöver inte jag veta än på ett tag.

Men det är ju bara begränsat kul att klättra själv, och det var svårt att klättra inne tyckte jag och få tag på de där greppen (självklart låg kritpåsen kvar i omklädningsrummet), och mina kollegor och jag hittade aldrig varandra. Dels har vi aldrig träffats förut, och dels var det ca tre zillioner människor där inne och fler blev det hela tiden.

Så jag gick. Lite nedslagen (det var ju inte så här det skulle vara?!) men ändå glad att jag faktiskt kom iväg. Till ett ställe jag aldrig varit på, utan att känna någon. Bara det är väl ganska tufft tycker jag, så jag klappade mig själv på ryggen och gick till Villa Paradiso. Där pratade jag med Giannis, min favoritservitör, om allt möjligt och sen kändes det allmänt bra igen.

Måndag är nästa träff med Klatregruppa, på’n igen bara. Då ska det förhoppningsvis bli bättre.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.