Vegetariska veckan dag 3 och 4

Igår och idag var det rester till lunch och restaurang till middag. Restaurang som jag inte bokade, så det var utom min kontroll. Men det blev bra – ASIA som vi var på igår hade en helt egen tryckt vegetarisk meny med lika många rätter som den vanliga, och på Olivia idag lyckades jag hitta alternativ utan kött.

På ASIA blev det vårrullar till förrätt, grön curry till varmrätt och glass till efterrätt. Det bästa var nog egentligen glassen – jordnötsglass, kokosglass med flingsalt i (!) och plommonsorbet, otroligt goda alla tre. Mätt och nöjd efteråt, men portionerna var så små att man var tvungen att äta tre rätter för att bli mätt. Passade fint idag, men en gång då man bara vill slinka in och äta en varmrätt till middag så kommer man inte bli mätt.

Olivia idag var en besvikelse…jag tror inte jag ska gå dig mer, och om jag gör det ska jag bara äta pizza. Caprese med bleka smaklösa tomater istället för italienska smakrika knallröda, och en svamprisotto där riset inte var färdigkokt (al dente ++), svampen i stort sett bara bestod av champinjoner och hela rätten var ganska torr och långt ifrån en krämig risotto. Inte bra.
Rackarns gott vin dock, alltid något, två glas blev det.

Men det viktigaste – vegetariska veckan håller i sig.
Imorgon blir det linser.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.