17 maj

Även om det kommer lite sent har jag lust att dela några bilder från ett härligt nationaldagsfirande. För det var nog  det bästa 17 maj jag har haft iallafall!

2016-05-17 (2)
Den nybildade blåsorkestern på skolan spelade så ögonen tårades (de låter förfärligt rent objektivt sett, men om man har i bakhuvudet att ingen av dem ens hållit i ett instrument när de startade för sju månader sen så är det ganska bra helt plötsligt). Rektor talade och alla var lyckliga.
2016-05-17 10.30.30
Barnen ställer upp sig på skolgården med sina lärare (Hannes’ lärare uppe till höger-mitt) som försöker få kontroll på vilka som anmält sig för att vara med i tåget och kryssar av. Det ser ut som totalt kaos men det är det inte. Eleverna är duktiga på att hålla sig till sin lärare och sin grupp. Den vackra rosa skolan i bakgrunden.
På väg ner till fästningen.
De små går i flock i tåget och några stora är fanbärare för skolan. Här har dom radat upp sig inför utgången från skolgåren och ner till samligen på Akershus festning där ALLA skolor (116 st tror jag det var i årets tåg) PLUS blåsorkestrar och drillflickor. Bakom mig föregår kaoset i förra bilden…
2016-05-17 12.40.29
Så här ser det ut när tåget väller ner från Slottsparken (slottet ligger uppe till vänster utanför bild) där alla vinkat till kungafamiljen. Det är svårt att beskriva och bör verkligen upplevas.
2016-05-17 12.56.02
En glad och rask carmencitakille kommer ned efter att ha vinkat till kungen & co. Nu är det slutspurten, bara några hundra meter (som tar ca 40 min att gå pga alla stopp som blir hela tiden) kvar ner till Rådhusplassen. Varje årskurs har med sig sina lärare och ett antal föräldrar som går med för att se att alla hänger med och inte försvinner i de helt obscent stora folkmassorna som är.
Tredje klass på ingång
En inte lika glad kille. Fem poäng till den som hittar Adam i vimlet. Tips: vit skjorta.
2016-05-17 14.00.22
Adam var så trött och varm efteråt att han nästan föll ihop. Han grät av utmattning och törst, och lovade sig själv efter tåget att aldrig mer gå barnetog. Det lovade han förra gången också för två år sen, så vi får väl se. En våffla, lite saft och annat gott och kul senare var humöret tillbaka på topp igen.

Efter femkamp, korv, lek och våfflor på skolgården var vi ett antal föräldrar som gick med våra barn till en restaurang nere vid vattnet nära hem, åt lite mat, drack lite bubbel, solade och hade det allmänt avslappnat och bra. Till kvällen blev det samma gäng hemma i bakgården/trädgården hos en av familjerna; småmat, snacks, bubbel och läsk, fotbollsmatch barn mot vuxna och allmänt umderbart.

Jag fick vädrat mina cykelplaner också, och fick det varma tipset att ta tåget till Lillestrøm och starta därifrån. Då blir det möjligt att komma till gränsen på första dagen och det är bara där det finns övernattning typ. Så nu vet jag det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.