Preppar vidare för långcyklingen

Jag har som tidigare nämnt satt upp en ambition om att cykla Oslo-Stråtjära i sommar. Har fortfarande inte sagt att jag SKA, men jag jobbar för att det ska bli så. Sitter och kollar kartor över campingplatser, googlar på cykelväskor (får låna av en fd kollega!!), grubblar över hur långt man kommer på en dag, hur ont i kroppen man får och så vidare.

Och så cyklar jag förstås. Måste ju känna på hur det känns att cykla långt, och så här långt har jag kommit på att 3 mil i ett svep inte är någon match. Men också att det är en viss skillnad mellan 3 och 5 i hur trött man är.

I fredags cyklade jag Oslo – Lillestrøm, en sträcka som blir startsträckan om jag ger mig ut på min långcykling. 23 km, inget man dör av, men problemet är att efter Lillestrøm finns det ingenstans att bo före Magnor vid svenska gränsen. Och dit är det ytterligare 8-9 mil. 11 mil första dagen är ett rätt mastigt mål, så jag har funderat på att skippa Oslo-Lillestrøm helt och ta tåget den sträckan istället. Ergo ville jag provcykla den för att se om det var värt det.

46 km Lillestrøm
23 km Oslo-Lillestrøm. Ja och så lika långt tillbaka igen…

 

Planen var att ta tåget hem, men när jag väl var där så kändes det som lika bra att cykla hem också.

Vägen var så j*vla tråkig, så jag tror jag tar det tipset jag fått och hoppar över de första milen och går rätt på Lillestrøm-Magnor första dagen.

Dag 1
Planen för första dagen, från Lillestrøm till sängarna som är vid gränsen. Där ligger ett samhälle som heter Magnor, och där finns en tältplats. Nära Magnor finns också en massa cacher, så dag 2 blir vilodag, åtminstone från cykling.

Åtta mil, det ska jag väl greja?!

En kommentar

  1. […] det är en aktivitet som ger mig riktigt nöje faktiskt. Motion har aldrig varit min grej, men att cykla för att komma någonstans är roligt och att gå för att komma någonstans är också roligt. Från A till B till exempel, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.