Sandsjöbacka

Idag var dagen med T, T för Tur. Vi packade in oss i ROX’en alla fem (den sjätte hade åkt till Vansbro för att simma i åska och regn) och drog till Sandsjöbacka. 

Vi parkerade på den norrgående macken och gick över en avstängd och halvt igenväxt parkering med manshöga björnlokor, över bron till den nedlagda vägkrogen (av vilken det bara var rester av fundamentet och några släckta lyktstolpar kvar)  stannade till på Sandsjöbacka Vägkrog Memorial en kortis innan vi gick in i skogen på andra sidan  av en rätt så creepy karusellgrind. 

Väl inne i skogen var det först lite mörkt, halt och fuktigt, men efter ett tag kom vi in i ljusa lövsalar.

Det var en slinga som var 2-3 kilometer totalt, och gick rätt kuperat och naturmässigt varierat – lövsal, tät granskog, ned till en sjö, ut på hedliknande mark…Jättefint, med en bra rastplats nere vid sjön som var perfekt för en lång härlig lunchpaus i solen. Om det nu hade varit soligt alltså, och inte svalt med hård kall vind och mycket växlande molnighet. Inte för att det hindrade de två entusiasterna som iförda T-shirt skulle ut på fisketur i nämnda sjö…

Och inte heller hindrade det Hannes som satte sig på en sten och mediterade.

Lugna och harmoniska (och rätt så nedkylda) gick vi från sjön och in i skogen igen, skyddade från vinden.

En del hittade vi, annat hittade vi inte, men det vi fann var fina installationer som CO lagt ner mycket jobb på – till glädje för stora och små. Små lådor tyvärr, inte mycket att byta med, men grabbarna börjar tyvärr bli härdade på den punkten. Kan inte förstå varför man lägger en nano i skogen när det skulle kunna vara stora saker med mycket kul i, men vad vet jag som inte är CO själv.

En fin dag!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.