Vackert över Fetsund

Även om det var tungt att cykla igår fanns det ljuspunkter. Tex att väldigt många körde långsamt förbi mig (långsamt = upp till 80 km/h) och flera bromsade ner och väntade ut sitt möte innan dom i lugn och ro körde förbi. Jag känner mig helt enkelt ganska trygg på vägen.

Vackrast igår var utan tvekan utsikten från bron i Fetsund

Här var jag fortfarande på topp (well…) eftersom jag lagt Lillestrøm bakom mig trodde jag ju att allt var sweet and dandy resten av vägen. Typ. Men det var det inte. Lex Fetsund säger (vet jag numera) att man inte ska följa sidovägar som ringlar sig runt huvudvägen man egentligen följer. Det är nämligen en nitlott. 

Lex Fetsund säger

1) Bilvägar är lagda för att vara så räta och flata som terrängen (och vägföretagets budget) medger

2) Cykelvägar är vägar gjorda för folk som vill ha det vackert och naturnära och där föremålet inte är att transportera sig. Cykelvägar är lågprioriterat och därför följer dom naturen (och för att det är mer sceniskt tilltalande för cyklisterna)

Av 1 och 2 följer att det kan vara ett HELVETE och väldigt utmattande att följa cykelvägen. Det var en hård läxa för mig igår, och den bidrog garanterat till att jag blev mycket tröttare tidigare. Efter ett tag förstod jag den för mig nya lagen, och efter det höll jag mig på huvudvägen även om det var mycket trafik.

Campingen jag var på igår var inte den jag tänkt åka till egentligen, men den dök upp 2 km och en uppförsbacke tidigare än den jag tänkt, och det var tillräckligt för att få min lojalitet till Kirkevika camping att svikta betänkligt. När sen allt var gratis; plats och dusch, så var saken klar för min del. Tangen Camping blev det.

På Tangen Camping var det uppsmällt en stor paviljong i vilken man hade marknad som stängt precis när jag kom dit, och dom höll på att plocka ihop våffelsmet (ja självklart var det våfflor!!), servetter och annat överblivet från serveringen.

Jag frågade snällt om de skulle vara kvar där en stund till och fixa, och jodå det skulle dom. Kunde jag möjligen få ladda min mobil ett tag då? Jovisst gick det bra, så den låg där och fyllde sig medan jag reste tält och åt middag . Middag här betyder polarkakor med äggpålägg á la Gilde (alla norgeboende vet vad jag menar, resten tänker rödbetssallad fast med ägg och gegg istället, ingen delikatess direkt) och korv. Festade till med en banan och lite Pringles till efterrätt, läckert värre.

Men det dög åt mig, för jag ville helst ligga och slappa när jag kommit in i tältet. En dusch senare och jag knöt mig vid halv tio medan småbarn tjoade nere vid stranden och vägrade sluta bada. Inte mina barn, jag slipper tjata. zzzzzz….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.