Industricoolhet

Jag som trodde att det gick dåligt rent ekonomiskt här i landet, men så verkar det inte vara. Det formligen boomar i  byggandet av nya hotell i tex Ayia Napa, något som bara för några år sen var lite på nedgång. Cypern vinner på krigen och oroligheterna runtom i östra Medelhavet; turisterna är mindre villiga att åka till tex Egypten och Turkiet, och då är Cypern det närmaste alternativet. Den enes död…

Och häromdagen var vi på jakt efter en cache. Vi vuxna hade tagit den redan för några år sen, men killarna har det inte och eftersom vi visste precis var den var så skulle det vara snabbt och enkelt. Den heter Minty Marina, och här var det förut ett kuststråk med den typiska taggiga stenen som är så vanlig och helt vedervärdig att gå på. Man skulle bygga en marina här, men så verkar det inte riktigt ha blivit, kan man säga:


Istället för en liten (eller stor) marina har det blivit pirelementsgjutningsplats (nytt ord i ordlistan, kom ihåg var du hörde det först!). Inte så vackert som en pittoresk marina med färgglada båtar, men jklgt coolt! Gigantiska plastformar för att gjuta tetraederna som man har när man bygger vågbrytare och/eller pirar. Tyvärr har jag ingen människa med på bild som tändsticksask, men det gula som sticker upp i bakgrunden är kranen från en cementbil som pumpar ner cement i en plastform i bakgrunden. En människa når väl kanske upp till vecket på en tetraeder.

Dom är asstora, men tillverkas alltså med vanlig hederlig cementgjutning ute på en plätt på Cypern. Coolt.

2 kommentarer

  1. Och som förtydligande: man gjuter dessa fyrbeningar för byggandet av marinan som alltså kommer att ligga här om något år eller så. Inget cementgjutwri bland hotellen framledes alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.