Tillbaka på Järnvägsmuseet

Ja så var det dags för kurs igen. Den här gången Grundläggande Järnvägsteknik för Ingenjörer, med den självklara förkortningen BAIÖ (vad annars?!). En del nytt, en del gammalt – jag har ju trots allt tillbringat tre dagar på Jernbaneskolen i Grorud för lite drygt ett år sedan och lärt lite av det samma.

Igår var det dags för ett besök på Järnvägsmuseet. Igen. Jag var ju här för bara en månad sedan, men den här gången var besöket mer genomtänkt; vi släpptes inte fritt för att ”kolla runt lite”, utan vår lärare var med och pekade ut olika delar och berättade.

Och så fick vi se de fantastiska modellbyggena igen…Och den som inte står ut med fler bilder av de fantastiska installationerna kan sluta titta här, för nu kommer dom igen. Några kända, några nya. Klicka på bilderna så får du dom i den storlek de förtjänar.

En liten liten del av den stora modellen som tillsammans med bildspelet visar svensk järnvägshistoria
Alltså den detaljrikedomen….Huset är inrett med personal och planscher på väggarna

Och jag gjorde en ny bekantskap; tävlingen mellan Watt och Ericsson fanns också på display (Ericsson förlorade, ifall någon glömt)

Svenska färgerna vajar på Novelty, som ledde stort i flera dagar men som tyvärr inte höll när det väl gällde.

Och återigen den fantastiska detaljrikedomen i installationerna – bakom murbågen till vänster i bilden ovan ligger det några fyllisar och skvallrar och super…


Museet är väl värt ett besök av alla möjliga orsaker, men bland annat för sina modellbyggen. Och för journalfilmerna som visar rallarnas liv och hårda villkor, de små byggena som visar hur alla verktyg användes och en massa annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.