Dyr lärdom

Jag är en laglydig typ, det vill jag bara säga. Jag kan stå evigheter vid ett tomt övergångsställe bara för att det är förbjudet att gå mot röd gubbe (ja det är förbjudet men inte belagt med böter) och jag skäms varje gång dom ringer från Radiotjänst och jag säger att vi inte har någon TV (vi har ingen TV men jag får dåligt samvete ändå för alla tror att man har det).

Så när jag får böter för felparkering blir jag olycklig. Det blir väl alla, men jag blir det på det där Åh-förlåt-att-jag-gjorde-nåt-jag-visste-var-förbjudet-sättet. Och därför försöker jag ta reda på vad som gäller när man ska parkera. Jag menar, det är så lamt att säga ”jag visste inte”….

Första boten fick jag för att det var datumparkering på vår gata…Att stå där varannan torsdag 10-12 kostar 600 kr vet jag nu tack så mycket. Visst, det är bara att köra nerför backen och parkera där nere för där är det dagen efter. Okej, det ska vi klara.

Så jag flyttade min bil till en parkering med koden M4n. Vi har undrat mycket över vad den koden betyder, för M4 är det vi har parkeringstillstånd.

Det visar sig att ”n” betyder ”natt” och att där får man stå på vardagar efter kl 18 och fram till kl 9 på morgonen. Dvs kl 13 när jag stod där och parkeringsvakten gick förbi var det förbjudet att stå där mer än 30 minuter. Det är en kiss’n’ride för Nordhemsskolan så den får man inte blockera, upplyste den vänliga vakten mig.

Det kostade 400 kr. Japp. Tusen spänn och en hink full av fyyyyy mig för man FÅR inte felparkera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.