Försöker göra PR

Snart är det dags för årets utgåva av Pride-festivalen. Varje år utses ett värdland och en ”värdhuvudstad”, och i år är det Sverige som är värdland och man har lyckats få det till att det ska vara inte bara en (=Stockholm), utan TVÅ städer (=Stockholm och Göteborg). Då kallar man det för EuroPride i det landet och det är lite större och bättre och landet får en massa fokus på sitt arbete med HBTQ-frågor.

I Stockholm har festivalen redan varit, men här i Göteborg är den nästa vecka med kulmen (enligt min uppfattning, det kan ju vara olika med det) i själva paraden nästa lördag, 18 augusti. Då ska såklart alla politiker som önskar fortsätta som sådana visa upp sig, alla företag och organisationer värda namnet ska gå i tåget, och självklart också vi på Trafikverket – Yayy!!

Jag, Adam och Hannes gick tillsammans med några till för Trafikverket förra året, och i år får vi med oss Oskar också under Trafikverkets fana (flagga?), men överlag är det ganska mager representation för ett företag med i runda slängar 800 pers på orten.

Och vad gör man då, när det är knappa två veckor kvar? Jo man skickar ut mail till dom som redan ska gå och ber dom prata med kollegorna. Det är ett sätt. Jag tror det är en bra början men man måste ju göra MER.

Ett annat sätt är att försöka få tag i de som har hand om artkelskrivandet på intranätet och få dom att göra en artikel i dagarna.

– ”Men det går inte, vi får inte tag i någon, HR är så slöa” Och det kan väl säkert stämma, men då mailar man in till den centrala kommunikationsfunktionen vi har och säger ”Hej, jag behöver få lagt ut en artikel på intranätet, kan ni hjälpa mig”. Sagt och gjort, den artikeln kommer ut imorgon bitti och jag är så sjuuukt nöjd med min insats. Fast jag fick skriva artikeln själv.

Åsså har jag mailat verksamhetsområdeschefen på Investering Väst och sagt att jag tycker hon borde synas i det här sammanhanget och verka för mänskliga rättigheter, åsså har jag mailat de i min grupp och sagt att jag tycker dom ska gå.

Och igår gjorde jag en liten A4-poster som jag ska tejpa upp på dörrarna på kontoret också. En väldigt kortfattad en med typ Vad, Var, När och lite kort om Varför.

Ja för Svenne Banan undrar varför han ska gå i Prideparaden.

-”Den är ju bara för homosexuella och jag är ju straight?!”

Ja well, bara för att du är straight och i och med det har stora privilegier så kan du fortfarande göra en insats för dom som inte har samma privilegier, och som är en utsatt grupp. Och vi behöver inte fler som står tigande och ser på, nej vi behöver fler som tar ställning för något som är väldigt viktigt (frihet) och som hotar att bli mer inskränkt för vissa grupper. Vem vill inte jobba på ett företag som vågar ta ställning för något så viktigt?!

Vi får väl se om det ger något resultat….om det gör att 3 till går i tåget så är det värt det!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.