Dags att börja förverkliga drömmar

Den kommer i brevlådan fyra gånger om året numera, Nämdö Nu, som är Nämdö Hembygdsförenings blad, och den påminner mig om den långsiktiga plan jag har lagt och som sakta kryper allt närmare – att spendera en längre tid ute på Orrö.

Ja för ön heter visst Orrö nu igen, det där med Orröföll visst inte så väl ut, verkar det som.

Planen? Jo, jag har som jag tror jag nämnt tidigare tänkt spendera en längre period där ute, inte bara några veckor på sommaren, utan åka ut när isen går så man kan få i båten och åka hem igen någon gång i oktober-november när isen börjar lägga sig.

Varför? Varför inte?! För att man sannolikt bara lever en gång och jag tror att jag skulle ångra mig bitterligen om jag inte tog chansen att få vara där ute lite mer medan jag (förhoppningsvis) är frisk och stark.

Dessutom vill Hannes följa med. Det sa han när jag började prata om det här för ett år sen ungefär och jag trodde det skulle skava av sig fortare än kvickt, men senast idag ville han fortfarande det.

Så nu sitter jag och spanar in möjligheter till skolgång för en då fjärdeklassare, skolskjuts med taxibåt till Runmarö och annat kul! Ja för det är bara ett år kvar eftersom jag har sagt att jag ska göra det våren 2020 (ett helt år kvar, Hannes hinner ändra sig flera gånger till innan dess.

Och då kan man ju tycka att det blir ensligt och eländigt att vara där ute, men faktum är att det håller på att blåsa liv i bygden där ute rätt ordentligt. Sedan affären på Nämdö (Guns Livs) stängde förra året för att familjen Öman inte orkade ha det kvar har ett företag som jobbar med skärgårdsutveckling köpt upp den. Dom jobbar som illrar för att få fart på Nämdö skärgård, och för första gången som jag vet iallafall är affären öppen fortfarande långt in i november – fyra dagar i veckan!

Utöver att hålla affären öppen arrangerar dom luncher, ö-vandringar, fredagsmys, och så har vi Hembygdsföreningen som har pub en gång i månaden och lite andra aktiviteter emellanåt.

Jag tror alltså att det kan bli en rätt givande säsong att vara där ute. Hade såklart varit kul om hela familjen var med, men blir det bara jag så tror jag att jag lär mig väldigt mycket av det också.

Åsså jobbet. Jag måste se till att jag har ett projekt som är i planskede eller där jag på något annat sätt inte måste vara på plats IRL mer än kanske att komma ner en gång i månaden och stämma av. Vi har fiber där ute så bredbandet är bättre än mitt i stan i Götet (hej ComHem….)

Största hämskon är att jag är så jvla mörkrädd. Men det får jag väl bara lägga av med. En sån sak hade varit lättare om man inte var ensam där ute.

6 kommentarer

 1. Låter spännande!
  Har funderat på något liknande så många gånger, men vet inte vad jag ska jobba med i så fall (nuvarande jobb kan jag kanske ta hem någon dag i veckan). Just nu, med två oattraktiva/svårsålda lägenheter så är det ännu mer lockande men ännu längre bort.

  • Ja det är det fina med att jobba på Trafikverket. Jag måste först se till att jag har projekt i planskede så jag inte behöver vara ute på en byggarbetsplats, men sen kan jag jobba hemifrån. Jag tänker att jag ska åka ner till Gbg en gång i månaden eller så för att ha lite markkontakt, men bara tex en långhelg.
   Kan inte fatta hur din lägenhet kan vara svårsåld, den är ju perfekt för en person med jättebra läge och fantastisk utsikt. Vilken är den andra du ska sälja?

   • Fattar inte jag heller, men det är trögare nu än för ett år sedan.
    Ska bara sälja den lilla (ny visning på måndag, fick ett lågt bud idag som jag avböjde och sen dök en ny person upp som kommer på visningen på måndag) men var så trött på allt en stund så jag tänkte jag kunde sälja den nya också och dra, men så slog det mig att ingen annan än jag var ju intresserad av att ge bud på den och då kändes det ännu tyngre.

    Lycka till med dina planer!

   • Folk tycks vilja att mini-tvåor istället för ettor, alltså kök i vardagsrummet (även om det blir trångt) och ett litet sovrum istället för sovalkov (precis en sådan planlösning som jag tycker är värdelös, vill inte sitta i soffan och nå diskbänken), för flera sådana lägenheter på 30-44 kvm har gått fort det senaste och bägge de två som var intresserade av min lägenhet frågade om möjligheten att flytta köket till vardagsrummet och få ett litet sovrum.

 2. Ja, sååå frustrerande. Dessutom tycker jag ju att min planlösning är så mycket smartare. Men som en kollega sa igår ”folk som bor i små lägenheter lagar inte så mycket mat, de värmer i mikron och då är det mer arealeffektivt att ha en köksdel i vardagsrummet”. Tack och lov finns det inga formella hinder här att flytta köket, minst två grannar har gjort det, men det blir ju en extra kostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.