Dag 16, Varma bad och en inte särskilt imponerande reptil-och fjärilspark

Det efterlängtade badet på lyxresorten kom äntligen. Vi var kvar på Villa Vista Arenal till lunch, sen drog vi oss bort till Los Lagos Resort, stället som Lotta talat sig varm för och som hon alltid skickar sina gäster till när dom ska till Arenal. Anledningen till att vi tagit en natt på lyxresort är att man när man är i Arenal bör bada i varma källor, annars har man liksom missat lite av poängen med att åka hit. Eftersom man inte får se vulkanen som ligger här (det är moln runt den freakin’ hela tiden) så kan man iallafall bada i vatten som värmts upp av den. Och sånt kan man slå mynt av om man bygger fancy ställen, så då gör man det.

Och vi vanliga dödliga vrider ur vår plånbok för att få bada i de varma källorna. På ett av ställena räknade vi ut att det skulle kosta ungefär två tusen kronor för oss fyra en halvdag. TVÅ TUSEN?! Och om man då för lite mer än sagda två tusen får bada obegränsat i ett dygn och dessutom får sängar i ett fint rum en natt så är det plötsligt en rätt bra deal i mitt tycke.

Krokodiler hitåt

Det skulle dessutom finnas reptilpark, fjärilshus, groddamm och lite annat där inne, så bara kör på – här finns pengar att spara!

Vi beslöt att testa vårt tålamod och inte hoppa i spat direkt, utan köra kräldjur och fjärilar först. Förväntningarna var på topp; skulle fjärilshuset matcha det vi varit i i Santa Elena? Hur mycket grodor skulle det vara i groddammen? Vad kunde dom tänkas ha i insektshuset och HUR många krokodiler hade dom???!!

Well, inte så många visade det sig. En, och det var dessutom en alligator (tror vi). Den låg stor och däst i solen, så som krokodiler gör mest hela tiden förutom när dom dränker folk och lägger dom på förruttnelse i botten av en flod (har jag sett för mycket på National Geographic Channel månne?)

I give you – Krokodilfarmen!!! Japp, det här var hela farmen; En (1) alligator och tre gamar som väntade på…ja vad väntade dom på?

Lite snopna men fortfarande fulla av hopp gick vi vidare in mot groddammen. Som bara innehöll några grodyngel som åt på nån jäst frukt dom hade slängt i vattnet. Inte en groda så långt ögat nådde. Och insektsstället bestod av en insekt – leaf cutting ants, och inget mer. Så då var det bara fjärilsstället kvar.

Det var rätt okej, iallafall om man inte har varit i en riktig fjärilspark innan och mest är på jakt efter att få se Blue Morpho. För den hade dom några av som flög omkring, och en 2-3 andra fjärilssorter.

Vår fjärilsviskare smorde in fingrarna med jäst banan och fick sig en fjäril på fingret. Inte en Blue Morpho tyvärr, men en annan vacker en, om än lite sliten på vingarna stackarn.

Nä, det här var deprimerande grejer, så vi hoppade i badet istället. Det skulle vara olika temperaturer i olika pooler, men man kan göra det både enkelt och sanningsenligt och säga att det fanns två temperaturer; 40 grader i de varma och 25 grader i de kalla.

40 grader
…25 grader…

Givetvis med en bar i en av de stora varma poolerna där man kunde få köpa pina colada som serverades i anananser, till det rätt facila priset av $8, hör och häpna. Jättegoda var dom också, vi tog utan alkohol allihop – barnen för att dom är barn och jag för att jag får spunk om jag dricker alkohol i varma omgivningar som bastu, heta bad, stränder osv, blääää.

Här hängde vi i tre timmar. TRE timmar, innan jag föreslog att vi kanske kunde ta en paus och äta lite middag.

Hannes gick med på det under vilda protester men med löfte om bad efter maten. Som det givetvis inte blev något av med för då var klockan för mycket.

Vårt rum låg uppe på höjden, men det var lätt att komma hem om man tog den lilla bussen som kretsade runt på området. Så himla tillrättalagt alltihop, varje amerikans våta dröm (bokstavligt talat).

En fördrink på balkongen blev det också, trots att det var förbjudet att konsumera medhavd alkohol (oh gaaawd va busiga vi är….)

Vy över vulkanen från vår balkong. Dvs vulkanen är där bakom molnen och där stannade den hela tiden vi var i La Fortuna.

Middag med buffé och sleazy saxofonspel av kille med playback-utrustning, gitarr och sax. Men han var faktiskt otroligt duktig på att sjunga och spela (han sa att han pluggade musik när vi frågade) så jag hoppas och antar att det här bara var ett sätt för honom att tjäna lite pengar, för särskilt värdigt var det inte.

Finaste hotellrummet vi lär ha på den här resan iallafall 🙂 men urdåligt wifi…vilket är anledningen till att jag skriver det här lite i efterhand.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.