Så jag är i Nässjö

Eller rättare sagt på Hooks Herrgård några mil utanför Nässjö, men jag har varit inne i stan också.

Varför Nässjö, kan man undra? Jo här ligger Materialservice, som är en enhet inom Trafikverket som beställer allt material till våra järnvägsbyggen. Gud så praktiskt? Ja jo det är det väl. Men lite märkligt att dom har monopol på att köpa in material, fast smart för att då blir det ju likadant överallt. Men märkligt att varje projekt tvingas igenom just den enheten för att få sina grejer. Och lite krångligt när det kommer utländska leverantörer som vill ha sina underleverantörer och inte får det.

Men men, vad vet jag. Logistikern i mig muttrade en hel del dock, framför allt om ineffektiv lagerhållning och utdaterade varor, men det var inte läge att ta upp det när dom uppenbarligen (och av goda skäl) är väldigt stolta med hur dom utvecklar och arbetar för att förbättra sin verksamhet hela tiden.

Det jag vet däremot, är att anledningen till att jag är med här är att jag numera tillfälligt ingår i ledningsgruppen för Trafikverket Investering Väst. Jomen. Jag har fått ett vikariat i några månader medan det rekryteras en ny enhetschef i en av enheterna.

Fredagen min första jobbvecka efter Costa Rica-resan fick jag höra från min enhetschef att han som leder Enhet 4 ska sluta, och det redan i mitten av februari, och hon undrade (genom distriktschefen) om jag kunde tänka mig att hoppa in under rekryteringen. Eh what? Enhetschef? Det är typ det jobbet jag verkligen inte vill ha. Men jag är ju ställföreträdande redan nu, så det är väl naturligt att just en ställis är den som faktiskt går in när det behövs, så jag sa ja.

Måndagen efter (dvs 8 dagar sedan) bekräftades det med chefen för Investering Väst och så var det bara det praktiska kvar; att överlåta mina projekt på andra. Och det har väl gått över förväntan får man säga – de två små tar min projektingenjör (som vill bli projektledare, så det är perfekt att hon driver dom), mitt stora busshållplatsprojekt i Halland tar en ny kille över (som har jobbat på SL, så han kan bygga busshållplatser kan man säga), och mitt favoritprojekt på Orust får min biträdande projektledare ta över medan jag är borta.

Carpe diem för bövelen.

Och svisch swooosh så är jag på ledargruppsmöte utanför Nässjö. Intressant att se från insidan hur ledningsgruppen jobbar, och det ska bli roligt att jobba med Enhet 4 i några månader. Sen tillbaka till Orust och så får vi se vad mer det blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.