På väg till InnoTrans – med tåg förstås

Det är dags för InnoTrans, en gigantisk (världens största, enligt arrangörerna) järnvägsmässa i Berlin. Jag åker dit för att träffa projektkollegor och stakeholders, dels för att prata om projektet och hur det går och vad vi gör, men även för att skapa lite kunskap och uppmärksamhet kring det hos dom som kan tänkas vara intresserade.

Jag åker dit med tåg (känns rimligt med tanke på temat), och det har funkat riktigt bra.

Men många byten, bland annat på grund av banarbete mellan Lund och Malmö, vilket jag trodde skulle tippa hela resplanen. Fast det blev tvärtom.

Tåget kom till Lund i tid, dags för första bytet. Här skulle det vara 25 min byte till buss vidare till Malmö, men busstrafiken var så effektiv så jag var framme i Malmö samma tid som min buss skulle gått från Lund. Det gjorde att jag kunde ta ett tåg en halvtimme tidigare från Malmö (byte 2) till Köpenhamn. Tänkte att jag kan väl lika gärna sitta och vänta i Köpenhamn som i Malmö.

Min nya fantastiska termos med GOD mugg att dricka ur var precis så bra som jag hoppats. Och det var väl bäst det med tanke på vad den kostade…

Väl i Köpenhamn visade det sig att nästa tåg (byte 3) för sträckan till Fredericia gick om 5 minuter istället för om 50 minuter som egentligen var ”mitt” tåg. En snäll konduktör sa att jag fick hoppa på. Tack och bock. Då väntar jag väl i Fredericia istället.

Fredericia station

Och där var det slut på överflytet, och jag fick vackert vänta till 14:45 då mitt planerade tåg till Hamburg gick (byte nr 4). Intressant här är att mitt ordinarie tåg från Köpenhamn kom sent, så hade jag inte haft flyt och tagit tidigare tåg till Fredericia så hade jag missat anslutningen till Hamburg. Ibland ska man ha tur.

Några timmar senare var jag i Hamburg, där det var dags för byte nr 5.

Hambur Hbf

Några minuter här också innan sista sträckan till Berlin. Båda sträckorna i Tyskland åkte jag första klass – och lärde mig att där finns det minsann bordsservering! När jag minst anade det smög det upp en konduktör (som väl mer var en servitör) och frågade om jag ville ha något från restaurangvagnen!! Och hade jag velat gå till restaurangvagnen själv hade jag haft det angenäma valet mellan en mer ”vanlig svensk” bistrovagn i all sin enkelhet, och en vagn med riktiga bord, servering osv som en riktig restaurang fast på hjul. På en tvåtimmars resa mellan Hamburg och Berlin!! Något att ta efter, SJ?

Vart är vi på väg? Tågresa i vilket platt land som helst (i det här fallet Tyskland men det kunde lika gärna varit Danmark. Eller Sverige.)

Väl i Berlin var det en kort tur med S-bahn (biljett med lokaltrafiken ingår i InnoTrans-biljetten, heja!! 👏👏👏

Nu är jag på ett väldigt standard 1A-hotell vid Zoologischer Garten. Imorgon: mässa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.