AirPush Detector

För ett tag sen dök det upp ett litet + i nedre högra hörnet på min android tablet (en Motorola Xoom, jag kallar honom JanOve). Jag klickade på det lilla plustecknet och det stod något om ”Turbo boost your battery”. Det leder till en app (utanför Android market förstås…) som kostar några kronor, och för att installera den måste du aktivt gå in och ändra på enheten så den accepterar program utanför Market. En del kanske gör sig besväret och går in och gör det, men personligen tycker jag att det jag önskar finns på Market och har inget behov för ytterligare program (och medföljande problem när man släpper in dem i roten).

Det heter iallafall AirPush det här, och kommer med en del program man installerar. Behöver inte vara fulprogram, en del har bara valt att ha det. Får väl pengar för det gissar jag. För att ta bort det installerade jag AirPush Detector, ett gratisprogram som talar om vilka appar som har AirPush på sig. I mitt fall visade det sig att det var ett Wallpaper-program och tidningen Wired (!) som hade AirPush med sig. Nu har jag avinstallerat dom två, och så får vi se om problemet är borta med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.