Vernissage i barnehagen för välgörande ändamål

I vår barnehage är dom väldigt påhittiga och med jämna mellanrum händer det något nytt och oväntat. Som idag till exempel när det var vernissage. Temat var ”Jag kan själv”, och barnen hade tillverkat smycken, nyckelringar, tavlor och muffins som vi föräldrar fick köpa. Ganska dyrt ska sägas, men pengarna gick till en rörelse som hjälper barn i sydostasien.

Vi budade på en tavla som barnen på H’s avdelning hade målat tillsammans i vackra gröna färger med lite rosa och rött på. Det ser ut som vilken modern konst som helst. Vi vann budningen med 350 kr, och så här ser den ut

Jag tror den är vänd åt rätt håll.

Sen köpte vi en nyckelring som A hade tillverkat, ett vackert svartvitt foto på A och ett i färg på H. Lite muffins o saft till barnen och sen hade en timme gått. Då ville A ha tillbaka nyckelringen (han har lite svårt att få ihop det där att han har tillverkat den men jag har köpt den och därför är den min och inte hans) för att den hade ju han gjort så han skulle kunna sälja den till ett fattigt barn i Laos. Eh ja, kanske inte helt rätt där, men han fick tillbaka nyckelringen så var allt bra 😀

En vacker brosch som H hade gjort fick jag också med mig. En del pengar blev det, men nu kan iallafall en bunt barn i Laos gå i skolan ett år tack vare det, så då känns det lite bättre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.