Husbygge

Små barn har sällan tråkigt, eftersom dom tycker att allt är spännande. Igår när vi skulle hem från barnehagen och redan hade stannat 15 gånger för att se på alla daggmaskar som var ute och njöt av fukten, och vi var nästan framme vid porten, tvärnitade A på cykeln och H kastade sig ur vagnen och störtade ner på marken. Det var en daggmask till.

Trots alla fina maskar vi redan sett på vägen (och rabblat forsythia, scilla, tulpan och pärlhyacint) så var den här lite extra speciell. Jag tror det var för att den hade ett sånt där band om midjan som alla maskar i böckerna har men som inte de verkliga har lika ofta.

Bredvid den här helt speciella masken hittade A nån liten plastpryl som någon missat att kasta i soporna och som istället hamnat på marken. Den skulle bli ett hus åt den stackars hemlösa masken (A’s ord, han är nog lite påverkad av kampanjen om pengainsamling till barnhemsbarn häromdagen).

Den inte helt samarbetsvilliga masken tyckte nog inte att huset var riktigt lika fint som A o H tyckte, för han (hon? hen?) smet hela tiden och försökte komma ner i rabatten igen. Men skam den som ger sig; mask ner i plastlådan, jord på och sen lite pynt av forsythiablommor ovanpå, för han skulle ju ha det fint. Masken var kanske chockad vad vet jag, för den stannade iallafall kvar tillräckligt länge för att vi skulle kunna gå in utan att vi såg att han stack av.

Imorse inventerade A den lilla lådan och konstaterade förkrossad att  masken inte var där. Med ett barns självklarhet accepterade han tack och lov direkt min förklaring att den nog bara var ute och handlade mat till frukost, eller som han själv tillade ”Ja eller så är han och lämnar sina barn i barnehagen!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.