Murklor i maj

Låter som titeln på en dålig krimroman, kanske en där någon dör av vad som ser ut att vara en vanlig svampförgiftning men när historien rullas upp finns både en mörk historia och ett rysligt sammanhang.

Vad vet jag.

Men faktum är att vi plockade murklor igår. Trodde inte mina ögon när det stod en 12 cm hög murkla och glodde på oss mitt på stigen och en kompis till den en bit ut i mossan. Är maj murkeltider?!

7 reaktioner till “Murklor i maj

 1. Jorå murklor i maj är just rätt tid. Men tillaga dem för bövelen på ett korrekt sätt, de kan ju vara väldigt lömska domdär!

  1. Läste att man skulle förvälla dom i mycket vatten 2×5 minuter. Tog sju minuter första gången för att vara lite på den säkra sidan, och andra gången glömde jag bort dom så det blev tjugo minuter. Tror du det räcker? Tror du det är någon smak kvar….?

   1. Det är säkert smak kvar. Bra att du glömde bort dom förresten. Invid vägen ner till vändplanen brukar det finnas murklor i massor om våren – fast jag törs bara inte plocka dem….

  1. Enligt mamma kommer ju tydligen murklorna i maj, och hon är ju experten i det här.
   Jag skulle inte få syn på en svamp om den så hoppade upp och bet mig i näsan, men den här stod mitt på stigen vi gick på och Oskar såg den som tur var.

  1. Ja enligt svampmamma kommer tydligen murklorna i maj…Typiskt – när jag trodde jag hadde fattat NÅT om svamp (dvs att dom kommer på hösten…) så visar det sig att det inte var så, utan att murklor kommer på våren. Jaha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.