Kämpar med folkligheten

Fredagkväll, gräsänka, barnen har somnat…Vinglaset är tomt, chokladbitarna är uppätna, disken är i diskmaskinen…

Vad gör invandraren då? Odlar potatis i parketten? Övar glosor? Studerar dagens tidning? Söker jobb i restaurangbranschen?

Nope, i sin kamp för att passa in eller åtminstone hänga med i fikapratet på jobbet går hon till det yttersta och mest extrema; hon ser på Beat for Beat (Så ska det låta). Att veta vilka kändisarna är är en viktig del i att hänga med i det dagliga pratet; det gäller såväl politiker som sångare, musiker, skådisar, allmänna blahablahakändisar, TV-profiler osv osv. Alla kändisar som är värda att känna till är ju med i de folkliga TV-programmen, så ergo – vill man hänga med och lära sig så ser man på TV fredag och lördag kväll. Iallafall är teorin sån.

I praktiken är det inte lika enkelt. När man har ett begränsat intresse av programidén som sådan (för att uttrycka sig lite diplomatiskt) och inte har en susning om vilka som är med i programmet så brister planen lite. En snabb googling gav att programledaren är….programledare (ja jo det visste jag ju, men…), och deltagarna är gott meriterade sångare. Som man kan förvänta alltså.

Det här är väl en liten motgång i min kamp för att försöka få lite koll, så det där med att se på Let’s Dance och Schlagerfestivalen och annat får väl vänta tror jag. Håller mig till humorprogrammen som Karl Johan, Trygdekontoret, NAV, Nytt på Nytt och andra program som är kul. Kanske inte så folkligt bildande men jäkligt roliga!

Nu ska jag se klart på Skavlan och sen plugga stadsråd!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.