En kalenderbitares våta dröm

En del appar är bara bättre än andra. För en gammal kalenderbitare som i den vuxna världen med jobb, hämtning av barn, handla mjölk och annat exotiskt lever en något undertryckt tillvaro finns en del appar som värmer hjärtat sådär lite extra.

FlightRadar24 är en sån app. När jag inte har möjlighet att resa själv sitter jag och följer flygplanen som jag ser susa omkring runt huvudet på mig (de flesta plan som kommer eller går via Gardermoen kör över Oslo) i appen. Imorse gick det så långt att jag gick av trikken (=spårvagnen) bara för att jag ville kolla om det där planet som skulle vara på väg över huvudet på mig verkligen var det.

Och det var det; Norwegian flight 270 från Oslo till Kristiansand kom farande, lätt att se på den röda nosen (vilket inte alls framgår på bilden)

Va?! Ser du inte den lilla lilla pricken nästan högst upp? Och att den har röd nos?! Skaffa glasögon alltså....DY270 från Oslo till Kristiansand är på väg!
Va?! Ser du inte den lilla lilla pricken nästan högst upp? Och att den har röd nos?! Skaffa glasögon alltså….
DY270 från Oslo till Kristiansand är på väg!

Och när jag sen väl kom av tunnelbanan och skulle gå till jobbet kom ett susande rätt över huvudet på mig. Missade tyvärr att ta bild på det när det var som närmast för jag blev så överraskad, men FlightRadar24 talade om för mig att det var SAS från Stavanger till Oslo som nästan var framme. Välkomna!

2013-01-31 FlightRadar24
SAS coming in!

Ja jag vet att det kanske inte är helt friskt att hoppa av trikken mitt i alltihop bara för att kolla in flygplan, men man får utnyttja de få frihetsgrader man har i den här delen av livet och göra det bästa av dem. Heeeeelt crazy, I know…..

Det skadar ju inte att det är en svensk app heller. Heja Sverige!

4 reaktioner till “En kalenderbitares våta dröm

  1. kul! laddade ner den direkt o fick veta att Korean Air just passerade över verandan. Appen stänger dock av sig efter max 30 sekunder o de e irriterande. Har rapporterat det o hoppas på bättring. men d e kul iaf.

  2. Jag kör med Marine traffic för att ta reda på vilka fartyg som anlöper och lämnar Oslo när jag sitter och äter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.