Snart är det vår, börja ladda!

Den mörkaste tiden för säsongen är över, det är ljust när man går och hämtar i barnehagen, snön smälter/regnar bort och man är mer blöt än kall om fötterna. Ett varsel om att det snart är vår. Fast alla vet att det är ett bedrägeri – det är så här ett kort tag och sen tar vintern ett nappatag igen när man precis fått upp värmen lite och hittat igen regnkläderna sen i höstas.

Men likväl, några rundor till på längdskidor så är det faktiskt vår om inte allt för länge. Och jag längtar till våren. För trots att jag varit i vintersportens underbara land i några år nu så har inte den snöälskande människan riktigt kommit ut ur min inre garderob, och ärligt talat tror jag det dröjer innan han/hon gör det.

Och för att ha något att se fram emot och som kan motivera mig lite att inte bara vara i mitt ide har jag anmält mig till Sentrumsløpet. Det är 10 km i Oslo centrum; start på Universitetsplassen på Karl Johan, upp i Slottsparken, över Frogner  och upp längs Frognerparken, ner genom Frognerparken, upp Bygdøy allé, ut Rådhuskaia, runt fästningen, upp genom horkvarteren (!) och tillbaka till Universitetsplassen.

Sentrumsløpet, løypekart 2013
Sentrumsløpet, løypekart 2013

Jag har gjort det en gång förut, 2010, och det var jättekul. Det gick inte så himla fort, men jag tog mig igenom med topphumör och mådde hur bra som helst.

Den gången sprang jag med Frida (i hundra meter, sen kom vi ifrån varandra), och den här gången har jag utmanat två kära damer. Får se om dom nappar på det – dom är i allafall 100 ggr mer i form än jag, men det säger nog inte så mycket.

En reaktion till “Snart är det vår, börja ladda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.