Heja Frp!

Det får man inte säga va? Men nu är det så att mitt lilla invandrarhjärta ser en möjlighet att få göra som man gör i andra länder – gå i affären vilken dag man vill, och inte den dagen staten vill. Och jag är tydligen inte mer svårköpt än att jag lägger min röst på ett parti som inte gillar mig (invandrare), när de ger mig möjlighet att få söndagsöppna butiker. Ja alltså om jag hade haft rösträtt då.

Sylvia Brustad, Dagbladet.noHär i landet har vi Brustad-bua. Det är som en Friggebod i den meningen att det är en politiker som hittat på något som sen har fått politikerns namn.

I det här fallet är politikern Sylvia Brustad, och hon har hittat på (och fått igenom!!! vet inte vilket som är värst…) att affärer större än 105 kvadratmeter inte ska få ha öppet på söndagar. Ja om det inte är trädgårdsbutiker då. Eller bensinstationer.

Dvs du kan köpa frön, plantor, mjölk och bensin på söndagar men inte en tröja eller lite målarfärg. Eller jo kanske färg, för Plantagen är ju inte dummare än att dom fattar att dom har stora försäljningsmöjligheter av allt möjligt eftersom byggvaruhandlarna måste hålla stängt på söndagar men folk fortfarande vill fixa med sina hus de dagarna. Ergo säljer Plantagen allt möjligt i hus och hem.

Hyckleri, tror jag visst det kallas.

De sakliga argumenten för Brustadbua är helt dolda för mig, så kvar är bara gemene mans uppfattning om varför det är bra med söndagsstängt (och det är det många som tycker det är)…Ett axplock:

– Jo men man behöver ju inte handla VARJE dag?

– Det är väl bra att det är stängt så man kan gå ut på tur istället?

– Jamen tänk på de stackare som ska jobba på söndagarna då? Vem vill göra det – DU kanske?!

Det är väl de mest vanliga.

Några korta svar: Nä man måste inte handla varje dag, men betyder det att du handlar måndag-lördag som det är nu och blir utmattad av att se för dig att du ska behöva handla på söndagen OCKSÅ? Och visst tusan kan man gå på tur även om affären är öppen?! På vilket sätt har de två med varandra att göra över huvud taget? Och de stackare som ska jobba söndagar är till exempel studenter. Bättre betalt är det och det gillar studenter och 15-16-åringar.

Nu vill iallafall FrP upphäva den här dumma, dumma lagen. Och då vinner de min oändliga kärlek. Inte på alla fronter, det ska sägas, men att de ger mig chansen att planera min vardag själv utan att lagen bestämmer den, då förtjänar man lite kärlek.

Ett tag iallafall.

5 reaktioner till “Heja Frp!

 1. Håller med dig fullt ut. Jag tror att de som bestämmer här i landet tror att halva befolkningen är hemmafruar som kan handla mitt på dagen på vardagar, hur kan man annars förklara att en del butiker håller öppet 10-17 på vardagar och 10-15 på lördagar??? Vet dock inte om det skulle vara värt att bli norsk medborgare bara för att få lov att rösta om saken, men lite lobbyverksamhet kanske vi kan ägna oss åt? Samt att alla som tycker det är bra med söndagsstängt förbjuds att åka till Sverige och handla på söndagar.

   1. Kom på en sak till, varför är vanliga mataffärer i skidorter öppna på söndag om ”gå på söndagstur” är ett argument för söndagsstängt?

 2. Fast jag ser det som en lag som hjälper små affärer att konkurrera med de stora kedjorna. Har hört att Paris har nån lokal liknande regel också (fast då att stora butiker inte får ligga centralt, är lite osäker på exakt vad). Längs gatorna i Majorna fanns det förut massor av små butiker, ostaffärer, brödbutiker, grönsakshandlare, klädbutiker, etc. Alla är borta, eftersom Ican säljer allt inklusive kläder, gardiner, blommor, etc.

  Säger inte att den norska regeln är bra, men jag _gissar_ att den kom till för att stävja en liknande utveckling, så det borde stå med på listan över argument För?
  / A

  1. Mmmm det kan nog vara, men hur många klädbutiker är under 105 kvadrat? Märtas Mogna Mode kanske, men den kundkretsen kan handla på dagtid på vardagarna. De små fisk-o kötthandlarna får ha öppet, så länge de är under 105 kvadrat så det är nog inte fallet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.