Frisk men sjuk

Jag ligger inte till sängs illamående, jag har inte ont någonstans, jag har inget som något kan smittas av (utom möjligen löss då men det är förhoppningsvis historia nu) men ändå är jag sjuk. Jag orkar inget, har liten koll på vad som hänt mellan lämningen och hämtningen i barnehagen och ändå har dagen gått och jag har inte fått gjort något av det jag tänkt. Inte ringt någon av de jag tänkt ringa, fortfarande inte gått ner med grejerna i källaren, definitivt inte börjat på något syprojekt (huvva, känns helt fjärran) och inte försett min familj med fantastiska middagar.

I förrgår var jag innne på intranätet på jobbet för jag behövde göra två reseräkningar. Jag satt alltså hemma vid bordet i syrummet och la in lite text och siffror på en websida. Det tog för det första nästan två timmar. TVÅ timmar. Och sen var hela dan förstörd. Jag hade en enorm huvudvärk, kände mig helt nertryckt i skorna (det hade gått bra att göra reseräkningarna, inget att vara nertryckt över) och kände mig deprimerad i flera timmar efteråt.

Idag hade jag lite dialog med en kund som gjorde att jag ville gå och kolla några saker. Samma då; fysiska åkommor som huvudvärk, ledsamhet, matthet, ont i magen som om jag var jättenervös… Fruktansvärd stresskänsla. Läskigt. Och då gjorde jag ändå något jag brukar gilla – Excel! Men det hjälpte inte.

O tycker det är självklart – jag är sjuk. Men jag känner mig ju inte sjuk, bara….konstig och inte som vanligt…

Jag är oändligt tacksam mot min läkare som sjukskrev mig utan vidare, hon kände nog igen det hon såg. Att gå till jobbet hade inte varit hälsosamt just nu. Hoppas det snart går över, men det blir inte bättre av den övriga arbetssituationen med en juridik och sakbehandling som är helt ny för mig. Facket hjälper till lite grann, men ärligt talat undrar jag vad jag betalar min fackavgift för; de pengarna jag lagt där betalar ganska många advokattimmar. Det ska jag ta mig en funderare på när allt det här är över.

När allt det här är över…..va härligt det låter…men ändå så långt bort…

3 kommentarer

  1. Tungt. Bra läkare som tar det på allvar, hoppas du får något mer stöd än bara sjukskrivning. Slå en signal om du vill ta en promenad i solskenet, jag har haft en otroligt intensiv och stressig vecka så det blir att ta det lugnt idag (imorgon eftermiddag ska jag lära min koreanske kompis/kollega/klasskamrat/ och hans familj att baka – ska bli kul) och försöka njuta av vädret.

    • Tack Maria, vi ska gå ut en tur på Bygdøy idag för att hitta en pinne som Adam gömt på en skolutflykt. Inte så omöjligt som det låter – vi har ringat in var det var de hade turen, en lavvo mellan Bygdøy skole och Paradisbukta. Vill du komma med? Vi är väl där ute vid 2-3 skulle jag tro, kan skicka ett mess när vi är på väg.

  2. Solen har visserligen gått i moln men behöver komma ut lite mer idag. Ska till Sandvika senare och uträtta helgens ärenden (landet söndagsstängt) men väntar till lite senare när det är mindre med folk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.