Pilatestant

Dom säger ju att långa promenader är så bra för att rensa tankarna i största allmänhet, och flera bekanta som varit i den situation jag är nu intygar den positiva effekten för kropp och själ. Så jag tänkte pröva. Jag tog bussen ut till Huk och gick hem, drygt fem kilometer. Det tog en dryg timme och när jag kom hem var jag ganska trött. Av fem kilometers promenad…

Jag har väl aldrig varit något atletiskt vidunder direkt, men det här var kanske sämst någonsin vilket kanske inte är så konstigt med tanke på det allmänna hälsotillståndet som såklart även sätter sig på kroppsfysiken.

Så jag anmälde mig till en Pilatestimme på SATS. Tänkte att yoga var för jobbigt (det är ju ganska mycket styrka plus mycket stå med huvudet upp och ner vilket inte känns så frestande just nu när jag lätt blir yr). Pilates skulle i min värld vara yoga light, mer stretch och avslappning och så lite träning också förstås.

Och det var det!! En timme pilates i fredags var precis det jag hoppades på. Lugnt och stilla, mycket core-träning som man kunde göra lättare om man ville (och det ville man…)

image
Bilden är från SATS film om Pilates. Äras den som äras bör.

Musiken var lugn, stämningen var avslappnad och koncentrerad, folk kämpade med sina mage-rygg-övningar, instruktören hade lugn röst, ingen hets och inget Namaste och annat yoga-lingo och attityd som jag tycker kan vara lite pretto. Men det är väl bara för att jag ser det utifrån.

Så om Pilates är tantgympa så okej, men just nu är det perfekt för mitt huvud och min kropp.

Hade tänkt gå upp på G-8 Summit en dag med vackert väder, men jag inser att det nog får vänta. Jag är inte fit för det kan vi säga.

En reaktion till “Pilatestant

  1. Har gått på pilates en gång i veckan hela hösten och tycker det är väldigt bra träning, vi är en liten grupp på 5 personer vilket är perfekt för då får man bra uppföljning (och en väldigt massa träningsvärk eftersom man inte så lätt kan smita undan när vi är så få).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.