Mer träning

Efter att i åtta veckor enbart ha tränat Body Balance,

enligt SATS en blandning av Pilates Tai Chi och Yoga, var det dags att ta steget vidare och prova på en annan typ av timme. Som en person totalt utan förmåga att koordinera sina kroppsrörelse snabbare än modell Snigel, är alla typer av dans, step och liknande HELT uteslutet. Jag blir både svettig och utmattad av det men inte av träningen i sig, utan av att försöka hålla takten, använda rätt fot framför den andra, gå i kryss framåt och bakåt samtidigt som armarna vevas i en cirkulär rörelse över huvudet – nej fram och tillbaka framför kroppen var det visst just nu- eller nyss, för nu är det något annat ja….

Så det blev Shape. Med en stilig fransman som ledare. Han hade just haft ett Zumbapass före men det verkade inte bekomma honom nämnvärt. Shape är en sorts styrketräning med enkla verktyg (stång, gummiband och en liten hal matta). Perfekt att göra i sin egen takt, dvs göra 4 rörelser när alla andra gör 8 och lite andra tricks för att hålla det på en nivå som passar mig. Bra ledare, ambitiös men inte sådär jobbigt flåshurtig.

Har redan bokat in mig på samma pass nästa vecka. Bäst att göra det nu innan träningsvärken sätter in så jag inte kan röra musklerna. Tur att jag fuskade, annars hade det blivit mycket värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.