Så är det SLUT

Så har jag då varit på min tredje Kent-konsert på några veckor – varav två i helgen här i Oslo.

Den första var på Scandinavium 1 oktober, jag och O hade fått biljetter med spridda platser på läktare fast ändå i närheten av varandra. Det bestående minnet av den den är en lätt besvikelse (inte lätt för Kent att infria mina höga ideal om hur bra de är) över låtval och framför allt med ljudkvalitet. Det tog halva konserten innnan det blev något som liknade stämning i och med att Kärleken väntar kom. Ljudkvaliteten där jag satt var rätt kass (men inte där O satt) så det var väl lite sådär. Men det var ju Kent.

Nytt försök i lördags på Oslo Spektrum, biljetter bredvid varandra och dessutom kom min allra käraste A upp från Göteborg. Lite annat låtval,  Den Döda Vinkeln bland annat (!!), men även den här gången lite svalt.

Så jag gick för en tredje. På golvet den här gången – för det kan väl inte vara fel på Kent, det måste ju vara placeringen det brister på, riiight? Biljett köpt av en kille på ett av alla Kentforum som finns, och iväg med mig!

Vad kan jag säga? Magiskt. Jag stod i mitten ganska långt fram, kunde säkert kommit lite längre fram om jag pressat men det var helt okej.

Timern räknade ner som vanligt, började 30 min före start. Extra markering på 7:47 såklart (de andra siffrorna är vita).

Redan det att vara på golvet var ett lyft. Tråkig publik har de fördelarna att det är ganska luftigt runtomkring 😊 så inga knuffar. Men i gengäld inte så mycket tryck från den heller, stämningen var inte på topp. Men det struntar väl de riktiga fansen i, vi diggar ändå och gör det vi kan för att få upp öset lite!

Det här var helt klart den bästa av de tre. Vi fick både Berg och Dalvana och Thinner, den förra var min innersta önskan på låtlistan och jag trodde aldrig jag skulle få den infriad….

Hyfsad skillnad mot dagen innan. Aldrig mer läktare på en Kent-konsert  (safe to say – det är ju sista turnén…)

Samma konsertögonblick, det ena lördag och det andra söndag. Klart det var bättre tryck dag 2…
Jocke frälser de redan frälsta med sitt intima, personliga prat. De ofrälse tycker det är långsamt men vi andra vill bara höra mer.

Så kommer oundvikligen slutet. Jag tänker som de andra gångerna att DEN HÄR gången är det annorlunda, DEN HÄR gången lägger dom spontant in fem låtar till, men nej.

Konfetti rasar ner och slutet är nära

Även den här konserten tar slut. Kent tackar för sig med Den Sista Sången.

Det smått makabra bildspelet med barnen tar slut och det är….SLUT.
Jag stod kvar en stund för att komma ner lite på jorden igen. Fragglarna var framme på nolltid och började riva scen. Första gången jag sett att de har hjälm och något som liknar arbetskläder. Inspektörerna har tydligen gått på konsert.

Ljuset tänds, och plötsligt är all magi borta. Publiken strömmar ut och Fragglarna strömmar in. Ingen känsla kvar i lokalen, ritsch så är det bara borta.

Och jag tar trikken hem. Mycket rikare, mycket fattigare. Jag vet att det är patetiskt men jag kan inte acceptera att det är slut. Kent har varit en så viktig del av mig så länge så det känns som en enorm förlust, så är det bara.

Fan!

Setlist från söndagen:

1. Gigi
2. 999
3. Thinner
4. Berg & dalvana
5. Romeo återvänder ensam
6. Var är vi nu
7. Hjärta
8. Andromeda
9. Egoist
10. Vi är för alltid
11. Innan allting tar slut
12. Den vänstra stranden
13. La Belle Epoque
14. Ingenting
15. Kärleken väntar
16. Jag ser dig
17. Musik Non Stop
18. Utan dina andetag
19. Sverige
20. 747
================
21. Förlåtelsen
22. Dom andra
23. Mannen i den vita hatten
================
24. Den sista sången

En reaktion till “Så är det SLUT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.