Shit, barnen leker tillsammans!


Dom spelar spel på PS4, Adams nya efterlängtade spel som han köpte för en del av julklappspengarna från Papous och YiaYia; Plants versus Zombies Garden Warfare 2.

Låter hemskt va? Barnen spelar spel som heter nåt med WAR och ZOMBIES, det är vapen och blinkande laserskott och annat, jag är en förtappad förälder som låter mina barn spela våldsamma spel och dom i sin tur kommer bli hemska ligister utan verklighetsförankring.

Ja kanske. Men jag tror inte att det är för att dom spelar det här spelet. Vi är rätt noga med att se på PEGI-ratingen, och det här är godkänt för 7-åringar. Jaaaa TROTS att det är ett skjut-spel. För dom skjuter majskorn och apelsinsaft på zombier som har invaderat en trädgård. Visserligen en stor trädgård som består av flera världar (de är i Rom just nu tydligen) och det är laserstrålar och poffar när dom träffar och det går ju faktiskt ut på att döda något. Men det gör det ju i Indianer och Vita också, och många andra jaktlekar som barn lekt i evigheter.

Och det är ganska roligt faktiskt, kolla bara på karaktärerna de valt att vara just nu:


Det här är Kernel Corn (Kernel uttalas ju ganska likt Colonel eller hur, himla kul!). Det är Adams karaktär och han springer fram på bladen och skjuter majskorn med de två majskolvarna han har til ”händer”. Runt halsen har han en blomsterkrans, syns inte så bra på bilden tyvärr men den är där, och på huvudet har han en liten grej som sticker ut med ett fågelbo på. Fågelboet har ett ägg i sig som Kernel Corn skjuter iväg emellanåt mot oandade zombies. Fruktansvärt roligt.

Sen har vi…

Sitron! Sitron är en apelsin (!) och ser väl på bilden mest ut som en krabba, men det som ser ut som piggar ur huvudet är gröna blad och den ”kupan” som är ovansidan är en skalad apelsin. Krabbenen är klyftorna på undersidan som springer framåt. När man ska springa extra snabbt rullar den ihop sig till en hel rund apelsin. Och den skjuter apelsinsaft. Vääääldigt rowligt.

Sen ska man då hjälpas åt och besegra de elaka zombierna förstås, man kommer upp i level och in i andra världar.  Det är det första spelet som fått Hannes att intressera sig för Playstation, och det är också lite kul. Sen att han blir asförbannad för att han har lite motgångar som nybörjare  får man väl bara räkna med….

Kernel Corn har blivit nedskjuten av zombies och Sitron skyndar till för att återuppliva.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.