Imperialism och barnarbete i skön förening

Jag är i Åsa, Halland. Närmare bestämt på mitt Happy Place.

Eftersom vi nu ska flytta närmare till det här underbara stället (inte TILL, bara NÄRMARE, viktig skillnad!) ska vi förverkliga den tidigare drömmen om att odla lite grönsaker. Odling gör sig lixom dåligt på distans, iallafall med tanke på ogräsrensning och sånt som är lite av en förutsättning för odling…

Men för att odla måste man ha land har jag förstått på experterna. Mark har vi gott om, men inget som är uppgrävt för odling, så vi satte igång.

DÄR ska mitt land ligga. Sa jag och pekade med ena
DÄR ska landet ligga. Sa jag och pekade med ena (trädgårds)handsken så som jag sett andra erövrare göra.

2017-03-04-12-09-00Det var jag och två manskap som satte igång. Vi hade markerat ut en plätt på ca 3×4 m. Maken (förste rådgivare) hade sagt att det var mer än tillräckligt när man erövrar nytt land, för det är så mycket ogräs som inte försvinner när man etablerar (=invaderar) det och som måste rensas bort efterhand (antar att han pratar om generella upprorsmakare som stör ordningen, SAD!!).

Mannarna kämpade på bra, stundtals var dom något fjära, men jag kallade snabbt tillbaka dom för att återinsätta sig i tjänst.

Mat skulle dom visst ha också, och fika med (det var bättre förr) men jag kände mig givmild och lät dom få bägge delar!

Vid tretiden gav vi oss för dagen; då hade vi grävt upp ungefär hälften av det blivande landet, ruskat jord av gräslagret och placerat grästuvorna på en nersjunken del i trädgården som maken vill ska bli lite högre. Fint med motionen men vi hinner inte klart den här helgen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.