Vi ser på skolor

Idag tog vi en tur in i Göteborg för att se på de tre skolorna som är aktuella; Fjällskolan i Majorna, Oscar Fredriks skola i Linné och Nordhemsskolan tvärs över gatan. Ett besök i lägenheten var också på programmet så killarna har något att hänga upp vistelsen i Göteborg på – var det är vi ska bo någonstans egentligen?!

Skolorna gick i tegel alla tre, gamla ingågna innerstadsskolor med förmodligen rätt lika profil på barnen som går där. Alla tre med sina olika fördelar och inga (än så länge) kända nackdelar.

Fjällskolan ligger längst bort från oss; ca 1 km gångväg, till största delen uppför.

2017-04-01 10.31.39
Fjällskolans baksida

Årskurs 1-6, stort uteområde med en rätt stor sluttning bakom som är en del av skolgården och nog inspirerar till mycket lek i leran = kul! Basketkorgar men ingen hel plan, fotbollsmål, klätterställning, sandlåda…. killarna hade kul, och det låg en kvarglömd basketboll där som vi spelade lite med en stund.

Sen var det Oscar Fredrik. Mer tegel.

2017-04-01 10.53.37
Oscar Fredriks baksida med kyrktornet i bakgrunden. Ja skolan ligger högt upp i backen kan man lugnt säga.

Även här årskurs 1-6, alpfotboll och dito basket (dvs starkt lutande spelplaner), tre olika lekplatser och även här lite sluttning med träd och annat att leka i.

Sist ut var Nordhemsskolan (vi drog oss mot lägenheten…). Mer tegel. Här har vi inte 1-9 som det ska vara, utan bara 1-2 och 7-9 pga att skolan håller på att återuppbygga låg-och mellan. Dvs bara Hannes kan gå här, inte Adam.

Ganska trist skolgård jämfört med de andra.

Enligt barnen var saken avgjord när vi åkte till Frida och hennes två barn som går på Fjällskolan; de ska gå på Fjällis, punkt slut! Men det får vi kanske vänta lite och se – var går tex de andra barnen som bor i närheten av oss, ska vi ha dom på samma eller olika skolor och lite annat.

Den som lever får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.