Göra som läkarna säger

Dom sa ju att jag skulle leva livet som vanligt, bära matkassar och lyfta småbarn (om det är en del av livet), men bara inte köra kickboxning eller vad det nu var för annat. Och så föll det sig så att den ena systern var på Västkusten för ett kort besök på bland annat Liseberg. Jag utgår från att det räknas som en del i det dagliga livet, och vi ville såklart hänga med. Nyopererad och fin – what could POSSIBLY go wrong?!

Entusiastiska barn (check!) med en viss tveksamhet. Man tänker att den går över, men det gör den inte kan man säga. Efter cirka en timme på Liseberg hade mina barn kommit fram till att dom nog kunde tänka sig att åka Stenabåtarna som ligger bakom FlumeRide

Det är små båtar som man sitter i och gasar sig framåt, svänger lite på en ratt (nej det är inget roder) och det är absolut plant hela tiden.

Här puttrade dom fram i sakta mak och gasade och svängde. Min syster med yngste son (4 år) var lika nöjda i sin grannbåt, men då ska det sägas att systern hade åkt Balder med sin äldre son och O det första vi gjorde när vi kom, så hon hade lite att hämta sig ifrån.

Fint att barnen var nöjda och att A hittade något han ville åka. Och det gav visst mersmak, för när vi kom in i barnområdet (som vi snabbt insåg var en passande nivå för familjerna idag) blev det minsann åka av! Fiskebåtarna blev dagens favorit.

En karusell som ser väldigt stillsam ut men som när den drar igång mer liknar en centrifug än något annat. Men kidsen älskar’t

Här hade vi kunnat stanna hela dan…dom ville åka igen och igen och igen…Fyra åk tror jag det blev, men så ville vi åka lite annat också. Eller ja, åka var ju för de andra; jag hade bara köpt entrébiljett för i ärlighetens namn känns det inte så bra att kastas hit och dit i diverse åkdon och utsätta sig för g-krafterna som blir. Det blev ett åk för mig: Kaninlandsbanan.

Systern och hennes man hade försökt förklara för sin äldste son vad en ordvits var för något (apropå att man har mycket ordvitsar i Göteborg, Styr och Ställ tex) men kände inte riktigt att de hade lyckats. Då är ju Liseberg rätta stället att vara; Å ena sidan – Å andra sidan, Bushållplats (lekplats för barn) och min favorit: Kaninlandsbanan.

Du fattar inte? Meh…Inlandsbanan är en enkelspårig järnväg som går mitt inne i landet från norr till söder genom nästan hela Sverige. Kaninlandet är den del av Liseberg som är för de mindre barnen (nej det visste inte jag heller innan jag kom dit idag).

Kaninlandet + Inlandsbanan = Kaninlandsbanan, som är en liten bana typ farfarsbilar som går upphöjt med utsikt över Kaninlandet….självklart

Utsikt från Kaninlandsbanan

Det blev en lång och mycket trevlig dag på Liseberg iallafall; glada barn som åkte det dom ville och blev lite djärvare efterhand. Djärvheten fick ett abrupt slut för övrigt när alla barn skulle åka Flume Ride och det kommer ut en traumatiserad och gråtande A och en H som säger att det var fruktansvärt. Jag har tydligen inte närt adrenalinjunkes vid min barm iallafall 🙂

Men strax innan det ödesdigra slutet var vi uppe på toppen och åt glass och blickade ut över den fantastiskt fina nöjespark som Liseberg faktiskt är och som jag nog inte insett riktigt. Det är faktiskt jättefint där, och jag ska gärna göra besök igen – och åka lite den gången också. Utan barnen gissar jag; dom vill kanske stå vid sidan och äta sockervadd men det går fint det också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.