Blocket

Nu äntligen har jag fått fart och börjat sälja grejer på Blocket som vi tänkt bli av med jättelänge. För några dagar sedan lade jag ut en bilbarnstol för barn upp till ca 5 år och som vi köpte begagnad när Adam var liten, två resesängar för barn som man fäller ihop till en kompakt liten låda, en bärstol för barn som man har och bär barnen på ryggen i, och en cykelsadel för barn inkl regnskydd och hjälm till den lille.

Tänkte att det väl inte är någon som orkar komma hit ner till Åsa för dom här sakerna, men ack så fel jag hade. Inom ett dygn hade jag blivit av med allt utom bärselen/ryggsäcken, den har jag fortfarande kvar.

Visst, vi har väl inte satt de högsta priserna på grejerna direkt, men poängen är ju inte att bli rik för att man säljer begagnade barnprylar på Blocket, utan poängen är ju att man blir kvitt saker man inte längre behöver och någon kommer och hämtar det och dessutom betalar några kronor för det. Plus att vi återvinner saker istället för att köpa nytt (cykelsadeln var ny, annars var alla sakerna begagnade när vi köpte dom).

Det är så himla bra med återanvändningsekonomi, det måste väl bara bli framtidens melodi för att reducera resursslöseriet?

BTW så läser jag Hans Roslings Factfulness nu som ljudbok. Mer om det sen, men LÄS den!! (ja eller lyssna på den då) Funderar allvarligt på att köpa den som pappersbok; det här är en bok jag tror jag behöver återkomma till många gånger.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.