Vasaloppet á la Covid

På grund av ja ni-vet-vad-orkar-inte-prata-om-det-mer så finns möjligheten att köra Vasaloppet lite när och var man själv vill. Detta givetvis för att inte samla fler än nödvändigt i skidspåret mellan Sälen och Mora (?). Det heter inte heller Vasaloppet, utan Vasaåket Hemma, men är fortfarande 90 km längdskidåkning.

Arrangörerna håller koll på att man genomfört loppet genom en app (naturligtvis, säg det som inte sker via en app idag), där man registrerar sin start när man kör igång, och sen håller den reda på hur långt man har åkt och omvandlar det till vasaloppstermer.

Så jag vinkade adjö till den här snubben i -15 grader kl 7 på morgonen en bit väster om Tärnaby dit jag skjutsat honom.

Sen åkte jag hem och följde med på appen hur långt han kom. Smågan tickade förbi vid 1:13 (då började jag jobba), Mångsbodarna 2:48, Risberg 4:07 (strax dags för lunch) och Evertsberg 5:44.

Men efter Evertsberg tog det stopp. Det var blåsigt och kallt och dåliga spår, tufft att köra 9 mil skidor då, men det blev ändå hela 48 km och det är baske mig inte illa jobbat sådär en förmiddag fram till lunch ungefär. Ingen medalj den här gången, men ett fett

BRAVO!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.