10 april, bilturism i närområdet

Sedan jag var här sist har det ju hänt lite på skattefronten, och det var dessutom en bunt jag inte hade tid att gå efter heller eftersom jag var här framför allt för att fira mammas födelsedag.

Inget sådant den här gången, och nu ville jag gärna rensa hela sydöstra hörnet. Jag är här förresten om nån undrar:

Inte så långt från Ayia Napa men tillräckligt.

Vi tog bilen, T var chaufför och mamma guide, och så åkte vi runt. Jag hade min egen karta, tro inte att det bara var att åka runt och peka. Nä, kan själv. Men vissa är bara så värdelösa att jag undrar varför vi egentligen lade tid på dem, och när man fattar att det är en sån så vill iallafall inte jag slösa mer tid än nödvändigt på dom. Det behövs oftast inte heller; sopiga cacher brukar ha sopiga gömställen. Lika bra det.

Men vi började med en fin en på ett ställe som jag varit på förut men i andra ärenden; kyrkan Ayios Yiannis (bilden är gammal, från sist jag var här, men kyrkan är sig lik förstås)

Fin box och bra gömma också, den typen ser man lite för lite av här tycker jag. Bra att den finns här också, för det gör ju iallafall att några fler tar turen vidare från Saranda och inåt.

Vi ägnade större delen av dagen åt att kryssa kors och tvärs över åkrar och marker och upptäcka för mig helt nya platser, som en picnic-site mitt i ingenstans med en fantastisk utsikt och fin (men låst) kyrka, en klippkyrka under Ayia Thekla som jag inte visste fanns och andra vackra (men en del poänglösa) ställen.

T var tålmodig som vanligt, men han hade faktiskt inte behövt följa med om han inte ville men det var väldigt trevligt att han gjorde det. Ju mer vi är tillsammans, lixom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.