Jag finns!!

Efter månader utan någon som helst giltig identitetshandling finns jag nu igen. Igår var det återigen besök på ambassaden, denna gång för  att hämta ut pass och legitimation. Det hängde löst ett ögonblick när damen i luckan bad om legitimation för att få hämta ut passet och jag inte hade någon. Däremot hade jag ju med mig O som tidigare gällt som legitimation, men hon såg tveksam ut och skulle höra med sin kollega. Där stod hon med passet i handen och skulle bara räcka ut det genom luckan, sååååå nära, när hon drog tillbaka det igen.

Kollegan kom pronto och utbrast ”Jamen henne känner jag, det är okej!”. Så många gånger har jag alltså varit på ambassaden i det senaste.

Min buttra uppsyn avspeglar inte riktigt glädjen jag kände över att få dom i handen, det är ett som är säkert.

Passet är med senaste biometriska tekniken och legitimationen har ett litet chip i sig och ser ut som ett pass i miniatyr.

Nu återstår bara körkort också. Har fått besked från Veivesenet att jag kan komma in med min giltiga norska legitimation så tar dom foto och sätter igån körkortsprocessen. Giltig norsk legitimation. Det var just det. Den låg ju också i den stulna plånboken…

En kommentar

  1. Aningen besvärligt det där. Skulle försöka skaffa mig norsk legitimation för några år sedan men lyckades inte klura ut hur. För att få postens legitimation var man tvungen att redan ha en norsk legitimation. Som tur var löste det sig när jag bytte bank och tog lån, då gick det lätt som en plätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.