Hjulbob i Lillehammer

Första stopp på avdelningsturen idag efter en utsökt lunch, var hjulbobbanan i (utanför) Lillehammer. Vi snackar alltså om den riktiga bobbanan som var täckt med is och som man tävlade i på OS 1994 (då Norge tog 10 guldmedaljer, tror jag jag lärde mig på quizen i bussen – blir lite osäker helt plötsligt).

Där fick vi först skriva på att vi inte hade rygg, nack eller ledprobroblem, inte var gravida (kan man ju aldrig vara helt säker på) inte var alkoholpåverkade (alla ljög – vi hade alla varsin öl innanför västen efter lunchen) och inte var under 10 år. Den sista var ju lätt iallafall.

image

Fyra i varje bob plus föraren, 70 sekunder av fart och krafter tidvis över 3,5 g tydligen. Vad det sista egentligen betyder i praktiken är ju svårt att veta, men den äldste som åkt var tydligen 80 år. När vi frågade om han blev äldre än 80 eller om det slutade där fick vi inget riktigt bra svar tyckte vi, men bekymrade inte våra små huvuden med det. Dom skulle ju ändå snart tryckas in i en hjälm som enligt utsago hellre skulle sitta för hårt än för löst.

Och så här gick det. ( Två filmer, för jag har ingen ihopklippare på min tablet)

Hur det var? Som en lite mer hardcore berg-och-dalbana, fast utan ilningarna i magen eftersom det inte är några höga fall – bara mer eller mindre tvära kurvor och ett stadigt nedförslut.

Kul att ha testat, man var lite rusig en stund efteråt (fast det kanske bara var lunchölen som tryckts upp i huvudet förstås). Absolut värt att testa om man har vägarna förbi, men kanske inte worth a trip.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.