Vad är egentligen skillnaden mellan Norwegian och RyanAir?

Med risk för att svära i kyrkan (något som visserligen inte bekymrar mig alls) undrar jag vad det egentligen är för skillnad mellan de två flygbolagen. Båda har flygbiljetter till låga priser men där extrakostnaderna poppar upp som små delikata russin i en kaka.
Bagage? Ja det kostar extra.
Något att dricka? Så gärna, kort eller kontant?
Och visst tusan borde man få något att äta när man flyger över fyra timmar mitt i middagstid? Nä det kostar extra.
Vem kommer först med ståplats?

Personalen är efter vad jag förstått underbetald på bägge men med en tryggare arbetssituation för de i Norwegian, men det har ju mindre betydelse för mig i själva reseögonblicket även om jag naturligtvis är glad att dom har det bra…

Och Norwegian har ett klart övertag  när de har WiFi på flyget. Annars hade jag ju inte kunnat sitta och skriva det här. Gratis är det också.

Eller är jag orättvis och låter min ångest över att lämna Cypern 21 grader varmt till förmån för Oslo -3 och nysnö gå ut över stackars flygbolag?

Förmodligen.

2 kommentarer

  1. Norwegian har det enkleste bookingsystem i bransjen og Ryanair det verste. Norwegian har ingen tropetterteteretter når de lander for tidlig. Eller lander de aldri for tidlig??? 😉

  2. Det var nog väldigt länge sedan jag bokade via Ryanair men jag minns att det var komplicerat.
    Och mitt flyg landade INTE för tidigt; 30 min för sent + att bagagehanteringen på Gardermoen tog så lång tid att jag missade sista flygtåget tillbaka till stan. Det blev en DYR taxiresa, tack för det Norwegian.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.