Vinter i flera dagar

Där jag bor tycker man om vinter, så är det bara. Man längtar efter snö och minusgrader så man kan gå ut och åka skidor. Längs eller utför, vilket som (men helst längs). Jag försöker verkligen att anpassa mig, att tycka om vinter och snö, men face it – Jag gör inte det.

Nu är det tredje januari och vi har knappt sett en snöflinga här i Oslo. Folk börjar bli desperata efter det vita guldet och att få hiva sig ut i skog och mark på olika typer av trälagg, men jag har redan fått mitt i Trysil. Fyra – fem dagar med härlig snö och skidor tre dagar i rad på Trysilfjället håller mig mer än nöjd en tid framöver.

Fast det ÄR mysigt med snö, bara inte just där JAG bor. Lyckligtvis bor jag i en stad där det kan vara barmark där man vistas i det dagliga och sen snö en halvtimme härifrån – både snö och ändå inte = PERFEKT. Problemet just nu är bara att det inte är snö någonstans i Oslotrakten. Men det kommer väl.

Krysset visar var skatten finns.
Krysset visar var skatten finns.

I Trysil blev det en runda runt berget. Lite för mycket uppförsbacke för otränade mig, men det gick iallafall och jag hann hem innan mörkret föll (men inte mycket mer…). Jag är bara SÅ dålig på att åka skidor, men det är okej, jag kan leva med det. Bara tråkigt att alltid åka själv eftersom jag är så kass, men det funkar väl det också.

Iallafall blev det dryga elva kilometer och jag trodde jag skulle dö av träningsvärk dagen efter men det var inte så farligt.

Men så den riktiga kartan över spåren runt fjället: Dryga elva kilometer var spår 10, sen 3 sen 4. Det som är märkt med 5 på kartan var 3 i verkligheten, eller så såg jag fel.

Spår runt Trysilfjellet
Spår runt Trysilfjellet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.