Min första Woody Allen-film

Bullets over BroadwayDet är en första gång för allt, och för min del var det häromdagen dags för den första Woody Allen-filmen. Jag har en kollega som är inbiten Allen-fan, och före jul pratade vi länge om film och TV. Vi har båda små barn = mycket begränsat med tid för att se på TV så där var vi bägge helt borta på vad man ville se och inte. Vi var eniga om att vi önskade se mer på TV för att det ju faktiskt finns  en hel del intressant att se, men jag har ju testat det nu och vet att det inte stämmer.

Men hans hobby är förutom att rita egna serier och få de publicerade att se på film, och då gärna Woody Allen. Svaret på den oundvikliga frågan om vad jag tycker om WA var helt ärligt att jag inte visste eftersom jag aldrig sett någon av hans filmer. Varpå höll på att få hjärtinfarkt över denna brist på bildning, och jag lovade att se minst en WA-film under julledigheten. Vilket jag naturligtvis inte gjorde för det kom annat i vägen.

Så i helgen….efter skituren…DÅ var tiden mogen och jag hittade en titel på Netflix som jag kände igen. Inser att Netflix inte alltid har det bredaste utbudet; WA har ju trots allt gjort en hel del kända filmer, men de var inte tillgängliga där tyvärr. Men Bullets over Broadway = känd och med John Cusack i en av huvudrollerna – what could POSSIBLY go wrong?

Och det gjorde det inte heller. Det var en kul film, inte alls neurotisk (som jag hört att WA-filmer kan vara), stundtals snabb och underhållande dialog och en kul story. Om de uppfyller kriterierna i Bechdeltestet som verkar vara så inne att mäta film på nu har jag ingen aning om, tänkte inte på det. Den passerar 1 o 2 men 3…? Jaja, den var bra iallafall. Se den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.