Jag cyklar.

Igår var det skitkallt här nere i Åsa; +8 grader och kall vind – den tillfälliga försommaren hade definitivt dragit sin kos. Men viljan att cykla var större än motviljan att gå ut, så iförd öronlappar och handskar gav jag mig iväg. Jag hade lagt ut en rutt på bikemap.net som var dryga tre mil, och med dagens läge kändes det inte troligt att jag skulle orka det. Men som Frallan sa en gång är den bästa motionen den som blir av, så hellre en kort bit men att jag kom ut åtminstone.

Det är nu hornen ska börja spela, vinden blåser i mitt hår och jag ger  mig ut (lätt slowmotion, fokus på mitt sammanbitna ansikte), kämpar, det är hårt men jag gör det, KLARAR det, blir varm och börjar le och det går bättre och bättre, och publiken hejar på mig längs vägen och jag går i MÅÅÅÅL och spränger målsnöret FÖRST med armarna uppsträckta.

Tjena. Sträckan Åsa – Gällinge och publik? Tror inte det. Speciellt inte i de nämnda åtta plusgraderna…

Men det gick faktiskt ganska bra, och med en inställning av det mer modesta slaget som ”Tja det här har ju gått rätt bra hittills så vi siktar väl på några kilometer till. En halvtimme får det bli.” så tog jag mig kilometer för kilometer. Tillslut hade jag gjort den planerade rundan och var hemma – och under två timmar dessutom!!

33 km

Men det var fortfarande bara åtta grader varmt, och hur jag än cyklade var fartvinden en dräpare och höll min kroppstemperatur nere. Tur jag hade handskar och öronlappar, önskar att jag hade haft något om halsen också. Knälånga byxor på benen var alldeles för kallt, note to self.

Så om det blir långcykling i sommar måste jag ha goa långbyxor som det går att cykla i och en vindtät jacka. Saker jag redan har, tack och lov.

Nöjd och trött och några erfarenheter rikare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.