Vi har ju varit på Ullared!

Ja för man är inte riktigt I Ullared, mera PÅ. På GeKås, närmare bestämt.

2016-07-07 Gud pekar på Ullared

Det var jag och min mamma som tog oss dit eftersom hon aldrig varit där men har det på sin Bucket List (nä det kanske hon inte har, men nästan 🙂 ). Och eftersom jag inte varit där sedan 1995 så var det väl kanske dags.

För att värma upp lite såg vi spexkvartetten (jepp, Chalmersspexet såklart!) DEOs megahit (öh nähä, okej då, kanske inte det) om Ullared:

Och så var vi klara.

Jag hade såklart en dold agenda också – att lösa den genialiska och irriterande mystery’n som finns på centret. Den går ut på att man ska hitta två bestämda kundvagnar (av ca 6000 st totalt). Under den ena finns nordkoordinaterna och under den andra östkoordinaterna. Och de skulle alltså stå någonstans i något av skjulen på området, eller vara i omlopp i någon av affärerna, så…

L Y C K A  T I L L!!

2016-07-07 12.58.07Men se på fn om inte den ena vagnen stod där och glodde på oss i det största vagnsskjulet, i yttersta raden…det är ju en sån dag man ska ta en lott (ja jag vet att två sådana osannolika slumphändelser är helt oberoende av varandra, men ändå…spänningen folkens!). Och vi var ju naturligtvis tvungna att ta den vagnen och gå runt med. För tur lixom. Men vi hade ingen tur och hittade inte den andra vagnen. Trots att jag var inne och klättrade i vagnsskjulet för att få en bra överblick där inne så såg vi den inte. Ack Ack ack.

Och det HAR hänt en hel del på GeKås sen jag var där senast. Till exempel är det inte fullt så mycket skräp som det var tidigare, eller så såg jag det inte. Det fanns både märkesprodukter och billigare okända märken av det mesta, så det är faktiskt inte bara skit. Men allt är inte lika billigt heller – eller jo det är alltid billigt, men det är inte säkert att det är så himla mycket billigare än i vanliga affären, tex schampo, tandkräm och annat där man kanske vill ha ”sitt” märke och inte GeKå-tandkräm (jo det fanns!).

En guldgruva för billiga barnkläder i underbar bomullskvalitet (var är dom gjorda någonstans? Man lämnar på något sätt konsumentmedvetandet när man går in genom dörrarna där och glömmer att tänka efter), stort utbud av vuxenkläder i olika kvaliteter och massor av rengöring och hygienartiklar, en egen friluftsavdelning som vi inte var inne i, en enorm matvarudel som vi heller inte var inne i och massor av leksaker och annat.

Böcker handlade vi i en butik bredvid; ”Alla böcker 39 kr” tyckte mamma lät väldigt billigt och bra, men det visade sig att det var 39 kr PER STYCK och inte allihop för 39…Oh well, här blev det lite böcker köpta till de små som börjar komma in i bokslukaråldern.

Några andra cacher i närheten och en löjligt god lakritsglass (Sia) senare var vi på väg hem, nöjda med dagen.

Stort urval av saker och kvaliteter, välorganiserat med toaletter och matställen inne i GeKås, nära till parkering och en allmänt mycket bra logistik. Riktigt bra jobbat Gunnar, hit kan jag tänka mig att åka igen!!

5 kommentarer

  1. Jag var där i förra veckan, då hade jag inte varit där sedan 2006 så det hade hänt en hel del för min del också. Vi hade inte så mycket tid så vi gick varken en våning upp eller ner, men hann ändå handla en hel del. Jag köpte en hel del hygienartiklar eftersom det är bra att ha hemma, men jag har ju så urdålig koll på svenska priser (Norge-skadad helt klart) så vet inte om jag gjorde några riktiga fynd.

    • Om du köpte märkesprodukter, dvs inte GeKås egna, så sparade 3-4 kronor här och där. Inten anledning att storhandla alltså men om det är sånt du ändå skulle ha köpt så var det ju bättre att köpa det i Ullared än i Oslo.

      • Vi var på väg till Varberg så då passade det med ett besök på GeKås, och det jag köpte var märken jag normalt använder. Blir ju helt överväldigad av det enorma utbudet där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.